Promocija RAD.-a u Karlovcu

Karlovačka promocija časopisa RAD. održati će se u utorak, 10. ožujka, u prostorijama karlovačke Knjižnice i čitaonice za mlade, Banjavčićeva 8, s početkom u 18:00 sati.

FACEBOOK EVENT

Časopis RAD. bavi se pitanjima rada i radničkih prava, te širim društveno-ekonomskim kretanjima i njihovim političkim implikacijama. Namjera pokretača je ovakvim tipom medija popuniti prazninu između srednjostrujaških dnevnih medija i sporadičnih sindikalnih biltena, u kojima su, u podjednakoj mjeri, teme kojima se časopis RAD. bavi i namjerava baviti zapostavljene ili predstavljene na loš način.
Žanrovski, časopis se sastoji od kratkih vijesti iz zemlje i inozemstva, intervjua, reportaža, osvrta i analiza aktualnih pitanja i tema, te kraćih teorijskih tekstova. Jedan od centralnih tekstova prvoga broja RAD.-a posvećen je upravo Karlovcu, preciznije naselju Švarča i bivšoj tvornici Jugoturbina, te aktualnoj deindustrijalizaciji grada. Autor teksta je mladi Karlovčanin Stefan Treskanica, a tekst je i povod da se prva promocija časopisa održi u Karlovcu.
Časopis je besplatan, financiran sredstvima Ministarstva kulture.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*