Prvi “legalni” party u squatu Medika

Skvot Medika legalizacija bandić ljuština zagreb partyNovogodišnjim partijem u zagrebačkoj ex-tvornici Medika izgleda da je okončano pitanje što će biti s squaterskom oazom hrvatske metropole.Party su organizirali “attackovci” uz pomoć Confusion i Demode ekipe. a, u Mediki priredio veliki novogodišnji party – prvo legalno događanje otkako su Mediku skvotirali. Party su, predavši skvoterima ključeve od tvornice, otvorili Milan Bandić i Duško Ljuština. Je li Attack ovim činom konačno došao do stalnog prostora u kojem će održavati vlastite aktivnosti?
Attackovci su nakon procjene kako se radi o prostoru pogodnom za njihove aktivnosti, Mediku skvotirali.

Krajem studenog policija je skvotere definitivno izbacila iz prostorija tvornice. No, tada je pokrenuta Inicijativa Medika koja je stvari uspjela značajno pomaknuti u korist Attakovaca i svih ostalih udruga koje su Mediku koristile.

Predavanjem ključeva, gradonačelnik je pokazao dobru volju za riješavanjem ovog slučaj, no to je ujedno i zadnje što je u njegovoj moći. Slijedi administracija. Dalje je sve u rukama Gradskog ureda za imovinsko – pravne poslove i imovinu Grada. Nakon sastanka sa pročelnicom ureda, gđom Zeković koja je odgovorna za sastavljanje ugovora, znati će se detalji o visini najma i režija. Tek tada krenuti će useljavanje prostorija i organiziranje programa.

Radi li se o predizbornom triku ili stvarnom razumijevanju potreba organizacija u nezavisnoj kulturi videjti će se već uskoro.

Nu Years Evil 4
Skvoteri iz Medike traže rješenje svog pitanja


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*