Public Disgrace: Ajmo, razlaz!

Iz pulske hardcore punk fabrike navikli smo dobivati prave male slatkiše što novi proizvod Public Disgrace, Ajmo, razlaz! u potpunosti potvrđuje. Paklenica!!!

Bend je svojevrsna supergrupa koju čine članovi Pasmaters, Hijos de Pueblo, DJ and the Wootchjak i Nulla Osta. Muzički je ovo kiks-miks različitih stilova koje ekipa svira u svojim matičnim sastavima, ali i rado zavrti u kasetofonu na brojnim turnejama.
Stvari su tako uvijek na pola puta dobre skandinavske škole, kad-kad na tragu Skit System i Wolfpack, pa munjevito sa zaokretom u neku post Black Flag američku atmosferu. U svakom slučaju bjesomučno i ljutiti što i poručuje prva stvar Dosta. Fora je kako stvari imaju naslove na engleskom jeziku dok su tekstovi hrvatski i zvuče sasvim suvislo, nimalo nezgrapno čega se boje mnogi domaći bendovi.
Skatecore drapačina Takes No Victim razvaljuje plesne podije i u potpunosti je na engleskom. Iza nje stiže K.G.M.L., odlična rokenrolčina sa speederskim gitarama između Wolfbrigade i Zeke, grmljovitim bas dionicama i predobrim tekstom odpjevanim u konstantnom višeglasju. Maestralno.
Bahati smradovi poruka su političarima i vlastodršcima svih boja, a Sloboda govora i mržnje na trenutke nas vraća u krasne dane ere “Ljubljana hardcore” kad su III kategorija i Odpadki civilizacije bili vrh jugoslavenskog hardcore punka. James je još jedan brzinac, pomalo s hatecore momentom koji brzo odlazi u Fajront. Kako stvar odmiče Public Disgrace ubrzavaju no iza toga nema ništa. Ništa. Nema druge nego zavrtiti ploču još jednom pa provjeriti vrijedi li 8/10. Palac još jednom gore. Ma što jedan, sva četiri u zrak 😉


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*