Radionica Nadogradnja modela razvoja DKC Hrvatski dom

13.12.2019.Mala scena GD, Karlovac///
Savez udruga KAoperativa poziva sve zainteresirane na radionicu Nadogradnja modela razvoja DKC Hrvatski dom, koja će se održati u petak, 13. prosinca 2019., od 10 do 14 sati, na Maloj sceni HD. Radionica je namijenjena partnerima, organizatorima i korisnicima Male scene, a voditeljica je arhitektica Miranda Veljačić iz Platforme 9,81. Svrha radionice je dobiti uvid u trenutne potrebe i daljnje mogućnosti korištenja i uređenja zgrade Hrvatskog doma.

Podsjećamo, Savez udruga KAoperativa, temeljem ugovora s Gradom Karlovcem, upravlja prostorom Male scene HD. Broj programa i korisnika kontinuirano raste, rad Saveza prepoznat je i šire pa upravljanje Hrvatskim domom predstavlja jedan od ukupno sedam različitih modela koji se razvijaju u sličnim prostorima u Čakovcu, Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku. Savez ostvaruje i financijsku podršku Zaklade Kultura Nova, a veliki je iskorak projekt Hrvatski dom u centru, u okviru kojeg se i organizira ova radionica.
Nakon prve godine provedbe projekta, tijekom koje su se održavale radionice, tribine i konferencija, u drugoj godini se započinje s intenzivnim pripremama za uređenje dijela unutarnjeg i vanjskog prostora, a paralelno s radovima razvijati će se model upravljanja prostorom i stvarati temelji za pokretanje karlovačkog kulturnog klastera. Radionica koja se održava ovog petka rezultirati će unaprijeđenim dokumentom razvoja DKC Hrvatski dom, koji će, zajedno s planom programa za urbani park biti početkom iduće godine dostupan za čitanje, komentare i prijedloge. Otvorenje urbanog parka predviđeno je za drugu polovicu svibnja 2020. godine. Park bi sadržajno trebao prezentirati ukupan potencijal budućeg društveno-kulturnog centra i potaknuti ulaganja u cjelovitu obnovu zgrade.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti na e-mail kaoperativa@gmail.com.

~~~~~~~~~

Projekt Hrvatski dom u centru provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 kn (85%). Projekt traje 24 mjeseca, od 29. listopada 2019. do 29. listopada 2020. godine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*