Radionice izrade scenografije u KA-MATRIX-u

Udruga KA-MATRIX, u sklopu projekta “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost” poziva osobe koje su navršile 55 godina pa nadalje za prijavu na novu aktivnost u okviru produkcije mjuzikla – izrada scenografije.

Dok sudionici i sudionice izrade mjuzikla već šest mjeseci stvaraju prvi amaterski mjuzikl u Karlovcu, čija se premijera očekuje krajem lipnja, došlo je vrijeme za otvaranje prijava za zainteresirane građane koji će sudjelovati u izradi scenografije. Kroz šest radionica sudionici će uz stručno vodstvo osmišljavati i izrađivati predmete za scenografiju koji će se koristiti prilikom produkcije mjuzikla (elementi scenografije, scenske dekoracije, rekvizite i sl.).

Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike/ce radionica biti će organizirano studijsko putovanje u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu te će posjetiti predstavu u gradskom kazalištu Zorin dom kako bi što bolje mogli osmisliti i izraditi scenografiju.

Sve aktivnosti su za polaznike/ce besplatne, a s obzirom da je broj sudionika/ca ograničen, mole se svi zainteresirani da se do 30.04.2019. prijave putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na broj 095/444 6880.
————————————

Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost osoba starijih od 54 godine kroz kulturno umjetničke sadržaje te poboljšati zdravlje i dobrobit osoba starijih od 54 godine kroz sudjelovanje u umjetničkim praksama koje se bave zajednicom. Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna). Uz produkciju mjuzikla, aktivnosti projekta obuhvaćaju i produkciju Igrokaza u okviru Sajma Vlastelinstva koji se održava na Dubovcu, kao i osmišljavanje povijesnih šetnji Zvijezdom čiji se poziv očekuje u mjesecu rujnu.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.

više informacija na: manuela@ka-matrix.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*