Rijeka: bradom u bradu s Red Fangom!!!

red fang palach04.02.2014. Palach, Rijeka
Pripremite ljute stonerske brade jer nam pred kraj zime u riječki Palach dolaze kultni američki stoneri Red Fang.

RED FANG dolaze u Hrvatsku u okviru maratonske turneje u trajanju od gotovo dva mjeseca po većini zemalja Europe. Ovo je njihov prvi susret s hrvatskom publikom i događaj koji svakako nitko ne smije propustiti.

Prinčevi masnog rocka RED FANG dolaze iz Portlanda/S.A.D. Iskusna i zafrkantska ekipa kakvu ovi bradati mladići čine, praši američkim podzemljem sve dok nisu isplivali kao legende uz pomoć svojih humorističnih i opuštenih pjesama koje prate isto takvi spotovi.

Svaki pravi stoner rock/metal fan prepoznao je da ovdje imaju posla s budućim glavnim protagonistima žanra. Kako je i trebalo biti, bend osvaja sve ljestvice koje su se dale osvojiti, puni sve klubove i sudjeluje na rasprodanim festivalima poput WACKEN ili HELLFEST. Bradati, čupavi, glasni, masni i opasni Fangovci stižu u Rijeku obraniti novi materijal tako da uz stare već dobro poznate hitove kao “Prehistoric Dog”, “Hank is Dead”, “Wires”, imamo posebnu priliku čuti i stvari sa novog albuma “Whales and Leeches” u izdanju Relapse Records.

Facebook page

Kao potpora portlanskim stoner čudacima doolaze prijateljski bendovi LORD DYING i THE SHRINE.

LORD DYING također dolaze iz Portlanda. Radi se o sludge metal bendu kojeg čine iskusni članovi sastava Black Elk, Portals, Le Force. Glazbeno se može reći kako spajaju žestinu High on Fire s tehničkim rifovljem Remission faze Mastodona uz vokale nalik Phil Anselmu. Njihov prvijenac “Summon the Faithless” izdan je također za Relapse Records,

Drugi support bend je THE SHRINE, sabbathski zli, psihodelični, kalifornijski stoneraši koji spajaju hardrokerski pank i doom metal. Zvuk kojem THE SHRINE naginje se oslanja na sadašnji rad SAVIOURSA ili LECHEROUS GAZEA. Ovdje se BLACK FLAG i THIN LIZZY spajaju s aktivnim nasljeđem američkog doom metala (SAINT VITUS) stvarajući totalni kaos. Dinamična mjuza uz pozitivu kalifornijskog štiha svakako garantira dobru zafrkanciju.

Broj ulaznica za koncert je ograničen na 350 s tim da će se u pretprodaji moći kupiti u Dallas Music Shopu (Rijeka, Split, Zagreb) i Dirty Old Shopu (Zagreb) po cijeni od samo 65,00 kn, dok će na sam dan koncerta cijena biti 80,00 kn.

Ovaj stoner spektakl izuzetno je bitan jer pozicionira Rijeku kao stanicu na karti gdje bi se trebali češće održavati koncerti svjetskih imena. Podsjećamo na neke NOFX, MELVINS, WHITE ZOMBIE, GARCIA PLAYS KYUSS, NO MEANS NO…

Facebook event

Koncert organiziraju udruge RiRock i Škatula.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*