Siberian se vraćaju u Vintage

28.03.2018. VINTAGE INDUSTRIAL bar, Zagreb
Manje od godina dana je prošlo od kad su nas posjetili sjajni ruski metal pankeri Siberian Meat Grinder. U Hrvatskoj su svirali već nekoliko puta i uvijek su napravili ršum na densflooru pa ne treba sumnjati da će tao biti i ovaj puta. Predgrupa je zagrebačka hardcore petorka Shin.

Bend je nastao 2011. godine od članova ruskih bendova: What We Feel, Razor Bois, Frank Castle Gonna Break Your Neck i Moscow Death Brigade. Iza sebe imaju dva EP-a: Hail to the Tsar i Versus the World; te S/T studijski album uz još nekoliko manjih izdanja i kolaboracija.Bend kombinira NYHC stajl s thrash metalom i hip-hopom. Zapaženi su izdanak moskovske anti-fa ekipe pa se priča da je to još jedan razlog maski iza kojih svoj identitet kriju dva frontmena. Uglavnom, oni koji su ihvidjeli na Monteparadisu prije koju godinu govore kako su ukrali show Wolfbrigadeu što je odlična preporuka.

Shin sviraju melodični hardcore u posljednje vrijeme s otklonom u mračne grunge vode. Nastali su 2013. godine u Zagrebu od poznate ekipe iz Zagreba, Karlovca i Siska. Iza sebe imaju dva izdanja: album Running Sick (2014.) i EP Metamorphosis (2016). S EP izdanjem izbacili su i prvi video uradak za pjesmu “Reining The Beast” koja se nalazi na YouTube kanalu Hardcore Worldwide.
U kratko vrijeme bend je odsvirao brojne koncerte na domaćoj, ali i stranoj sceni te su stekli dobre kritike. Rado sviraju na festivalima od kojih su zapaženiji nastupi na Udaru groma 2015. i InMusicu 2017. godine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*