Slobodni festival s temom otvorenih tehnologija po treći put u Čakovcu

Slobodni festival u Čakovcu3.-5.07. dvorana Zrinski zgrade Scheier; Autonomni centar Čakovec
Autonomni centar – ACT u partnerstvu s Hrvatskom udrugom Linux korisnika (HULK) organizira 3. po redu Slobodni festival koji se bavi otvorenim tehnologijama.
Kroz više od 20 predavanja i radionica stručnjaci iz Hrvatske će dati odgovore na pitanja i predstaviti zanimljive projekte sa 4 područja kojima se bavi ovogodišnji Festival: Upotreba slobodnog softvera u organizacijskom okruženju, Multimedija, Otvorene hardverske tehnologije, Sigurnost i privatnost.
Festival će se održati 3. srpnja u dvorani Zrinski zgrade Scheier te 4. i 5. srpnja u prostorima Autonomnog centra.

Prvi dan Festivala će se održati konferencija Primjena softvera otvorenog koda u organizacijskom okruženju koja će pokušati dati odgovor na pitanja koliko je i u kojim segmentima Linux i softver otvorenog koda spreman za korištenje u organizacijama (tvrtke, udruge, škole, institucije..) te koje su prednosti takvog pristupa, a posebno će biti aktualna diskusija Linux u vrijeme recesije.

Ostatak Festivala će kroz predavanja i radionice posjetiteljima približiti različite zanimljive projekte i rješenja u primjeni slobodnog softvera otvorenog koda te otvorenog hardvera. I ove godine će biti u velikoj mjeri zastupljene teme Interneta, sigurnosti i privatnosti, dok će multimedijalni dio biti rezerviran za 3D umjetnost i alat Blender.

Organizatori pozivaju sve informatičare, predstavnike različitih organizacija i općenito korisnike računala i zaljubljenike u tehniku i tehnologiju da posjete program kako bi stečeno znanje i vještine i primjere dobre prakse mogli upotrijebiti u svojem radu.

Svi sadržaji Festivala su besplatni i za sudjelovanje se ne trebate prijaviti. Program festivala i dodatne informacije nađite na web stranici www.slobodnifestival.info.

Donatori ovogodišnjeg Festivala su Ministarstvo kulture, Međimurska županija i Grad Čakovec, dok je tvrtka Novi-net internet sponzorski podržala manifestaciju.•


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*