Street Art Karneval #4 : Noć mračnog cirkusa kod Glazbenog paviljona

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i zagrebačka udruga Tricycle Trauma zajednički organiziraju program Street Art Karnevala #4 koji uključuje brojne umjetnike koji se bave različitim oblicima izvedbenih umjetnosti (akrobatika, žongliranje, POI, slackline, ples na svili, hod na štulama, street dance i sl.). Program će se održati u nedjelju, 30. lipnja na Glazbenom paviljonu na šetalištu Dr. Franje Tuđmana s početkom u poslijepodnevnim satima, a glavni program kreće od 20:00 sati.
U program su uključeni lokalni umjetnici pa će tako i ove godine nastupiti vrijedni članovi udruge st.Art, sve agilnija grupa Good Vibe Tribe, a središnji dio bit će nastup članova zagrebačke trupe Tricycle Trauma koji će se predstaviti cirkuskim programom Noć mračnog cirkusa. Uz to nastupe Tricycle traume prate u živo glazbeni sastavi Left To Starve i Phezulu iz Karlovca te zagrebačko pojačanje Eternal Slumber.

Noć mračnog cirkusa je noć performansa kada se susreću umjetnici i umjetnice s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, glazbe i vizualnih umjetnosti kako bi se predstavili publici u jednom potpuno novom formatu. U Karlovcu bavi se temom vode, budući da grad obilježavaju četiri rijeke. Također se koriste motivi priča i legendi o vješticama s Kleka i iz Ozlja te druge mistične i mračnije predaje vezane uz grad i područje.
Iza zastrašujuće najave svojstvene ovom podžanru krije se zabavan program otvoren za sudjelovanje svim generacijama, od djece do odraslih dok se glazbena kulisa kreće od ambijentalnog zvuka do metala i punka. Sve je začinjeno zabavnom kostimografijom, a sve zainteresirane koji se žele na neki način uključiti organizatori pozivaju da ih kontaktiraju putem telefona 095 444 6880 (KA-MATRIX).

Kroz amalgam navedenih izvedbenih područja cilj je jačati mrežu nezavisnih umjetnika i umjetničkih kolektiva i kroz konkretan događaj predstaviti javnosti rad umjetnika uz mogućnost uključivanja i građana u sam program. Priča je krenula iz Zagreba, tijekom 2018. godine održana je mini turneja u Zadru, Splitu i Čakovcu dok je karlovačko izdanje prvo u okviru ovogodišnje hrvatske turneje koja uključuje Križevce i Županju. Posebnost programa je uključivanje lokalnih umjetnika, trupa i glazbenih skupina u program. Namjera orgnizatora je povezati se i predstaviti lokalne umjetnike koji se bave različitim vještinama na razmeđi glume, akrobatike i scenskog pokreta.

Street Art Karneval#4 odvija se u okviru proslave Dana grada Karlovca /// Zvjezdano ljeto.
Noć mračnog cirkusa provodi se kroz platformu Clubture i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba (Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva/ projekt Centri znanja. Karlovački partner je udruga KA-MATRIX.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*