The Hollowmen: Three Betrayals Toward Modern Man

The Hollowmen: Three Betrayals Toward Modern ManTijekom poslijepodneva stigao nam je novi demo španjolske hardcore trupe The Hollowmen. Album se može preslušati, downloadati ili naručiti s BANDCAMP profila.

Baš razveseli kad pred kraj radnog dana dođe mail s linkom za free download novog materijala nekog benda. Pri tom ako se radi o dobroj snimci tim bolje.
Ime Hollowmen zvuči kao da ste ga čuli prije no rijetki ga povezuju sa sunčanim Tenerifima.
Na demu se nalazi 5 ubojitih songova koji zvuče kao odlično producirani NYHC style s dosta thrrash metala. Stvarno “old Europe” ni malo ne zaostaje za Sjedinjenim Državama u produkciji, a ako se tome doda i nasljeđe često se, bar ako se o undergroundu radi, može reći da su bendovi sa “starog kontinenta” i zanimliviji. Ovu tezu potvrđuju Skandinavci već od 80-ih, Norveška, Švedska i Finska nisu samo nepresušno vrelo black metala nego i ostalih cross žanrova.
Tako nakon vrhunskih Looking For An Answer iz Španjolske dolazi još jedan respektabilan sastav.
Demo otvara Unholy Tunes, standardno pasni i TEŠKI intro sa slayerovskim zavijajućim gitarama, da bi se sve nastavilo s naslovnom Three Betrayals Toward Modern Man. Žestoko petardiranje koje baš i podsjeća na neki stari Mad Ball koji se sreće sa Slayer i rigajućim d-beatom. Cainite opet donosi neki stonerski riff na početku koji opet prelazi u upotpunjeno duble bass petardiranje i dvovokalni rilj.
Human Nature ima te metal NYHC jump dijelove ali sve je baš naproducirano i ljuto. OK: Demo zatvara pucketanje ploče i sludgerski riff koji uvodi u Growing Colder. Brrrutalica. Cijeli demo nije predugačak, nakon par slušanja baš fino ide u uho i zato 8/10.

DOWNLOAD


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*