The Young Gods u KSET-u

KSET11.02. KSET ZAgreb
Kultni švicarski electro-industrial bend, Young Gods, dolaze u Zagreb.

Tijekom posljednjih 25 godina The Young Gods izborili su mjesto jednog od najutjecajnijih europskih alternativnih sastava.
Uz brojne obožavatelje kao poklonici (i sljedbenici) ističu se i članovi bendova Nine Inch Nails, Ministry, Sepultura, The Chemical Brothers, te Mike Patton, David Bowie, Maynard James Keenan (Tool).

Bend je na drugom albumu “L’Eau Rouge” isprepleo stilove od kabareta do metala i ubrzo postao jedan od najutjecajnijih izvođača industrial rocka u povijesti. Grupa vrhunac popularnosti dostiže 1992. singlom “Skinflower” s četvrtog albuma “T.V. Sky” koji se redovito vrti na MTV-u i plesnim podijima underground klubova širom svijeta. Nedugo potom, upravo pod njihovim utjecajem svoje ključne albume snimaju Nine Inch Nails i Ministry dovevši u post-grunge eri industrial rock do gotovo nezamislive popularnosti, a The Young Gods polako nestaju iz fokusa javnosti u koji se vraćaju tek kad ih spomenu njihovi štovatelji poput Davida Bowiea koji je svojevremno na novinarski upit je li album “Outside” snimio pod utjecajem Nine Inch Nails odgovorio: „Ne, na mene je utjecao švicarski bend The Young Gods“.

U Zagreb dolaze na promocijskoj turneji za prošlogodišnje izdanje “Everybody Knows”.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 80 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*