Top 10 koncertnih publika

 koncertiZnate kako se rade ljestice 10 najboljih izvođača, glazbenih spotova, nastupa uživo? Naša suradnica Matea Lacmanović donosi izbor 10 najboljih koncertnih publika!

Kriteriji odabira bili su raznovrsnost žanrova glazbe, poigrali smo se domaćim i stranim izvođačima, većim i manjim publikama, samostalnim koncertima i festivalima diljem svijeta. Uživajte u našoj preporuci!

10. House of Pain – Jump around
Najpoznatiji hit sastava House of Pain i dan danas trese stadione i klubove diljem svijeta. Zanimljivo je kako i sam naslov govori da se radi o jednoj od najboljih pjesama za skakanje. Video-isječak je sa škotskog festivala T in the Park iz 2011. godine:

9. Dubioza kolektiv – Firma ilegal
Popularni bosanskohercegovački sastav u posljednjih nekoliko godina zabavlja publiku diljem Europe. Ipak, najbolja je publika uvijek na domaćem terenu. Video je s 10. Exit festivala u Novom Sadu.

8. P!nk – What’s going on?
„WHAT’S GOING ON?!“ upitala je P!nk svoju publiku tijekom obrade popularnog hita američke skupine 4 Non Blondes, dokazavši pritom da i obradom drugih glazbenika može rasplesati i raspjevati publiku:

7. Rammstein – Moscow
Moskovski stadion Olimpiski ugostio je, među ostalima, i Rammstein. Kontroverzni njemački sastav izveo je svoju pjesmu „Moscow“ i time definitivno osvojio rusku publiku.

6. Metallica – Enter Sandman
Kad smo već u Rusiji, valja spomenuti možda najpoznatiji video zapis live nastupa Metallice. 1991. je godina, SSSR je pred raspadom, u Rusiji ima gotovo isti broj vojnika koliko i civila. Stoga ne čudi kad se tijekom izvedbe legendarne pjesme „Enter Sandman“ par ruskih vojnika prepustio metalu i popeo kolegama na leđa, postavši tako dio velike skupine metal fanova. (3:15)

5. Dino Merlin – Kad si rekla da me voliš
Najbolji način da uvedete publiku u iduću pjesmu jest kratka regresija od koncerta i na kraju, najava pjesme. Merlin je u areni u Beogradu 2011. godine tako razburkao emocije publike pjesmom Kad si rekla da me voliš.

4. The Procalimers – 500 Miles
Škotska braća koja čine bend The Proclaimers u glavnom gradu matične zemlje Edinburgu izveli su definitivno najveći hit u svojoj karijeri. Iako su pjesmu nedavno nanovo proslavili Ted i Marshal iz serije Kako sam upoznao vašu majku, Škotima je ona dobro znana još otprije. Live 8, 2005. godina, Edinburg i energična publika.

3. Blur – Song 2
Zadržat ćemo se još malo na Otoku, točnije selima na Wembley arenu i koncert možda najuspješnijeg projekta Damona Albarna – Blur. Popularnu pjesmicu iz FIFA-e „pjevala“ je dobro zagrijana publika. Woo-hoo!

2. Goo Goo Dolls – Iris
Nevjerojatan nastup skupine Goo Goo Dolls nije pokvarila ni jaka kiša koja se spustila kako bi čula izvedbu pjesme Iris. Tehnički tim je odradio odličan posao, a publika je bez obzira na vremenske neprilike i posljedice ostala do samog kraja.

1.?
Koga bismo mogli staviti na prvo mjesto? Pomoći ću vam – na zamah njegove ruke, publika zborno pjeva o sretnim i manje sretnim ljubavima, dokazujući kako je Mišo i dalje – car. Mišo Kovač i pjesma Sve pjevaju, ja ne čujem. Mjesto radnje: Poljud.

Jeste li vi bili dio jedne od energičnih i raspjevanih publika? Podijelite vaše dojmove s nama u komentarima!
Matea Lacmanović


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*