Trentemøller u Velikom pogonu Tvornice kulture

30.09.Tvornica Kulture, Zagreb
Kultni danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u utorak 30. rujna.

U Zagreb Anders Trentemøller dolazi u pratnji peteročlanog benda i donosi live show različit od današnje prezentacije elektronske glazbe. “Trentemøllerov nastup nema veze s EDM-om, raveom, technom ili houseom, ali itekako ima s kvalitetnom plesnom glazbom koja uživo glazbi stvorenoj u studiju daje potpuno novu dimenziju”, tim natuknicama se najavljuje turneja na kojoj će prije svega biti predstavljene pjesme s prošlogodišnjeg albuma “Lost”, ali i izveden presjek materijal s debuta “The Last Resort” te nasljednika “Into The Great Wide Yonder” iz 2010. godine.

Trentemøller je svjetskoj glazbenoj sceni prisutan malo više od desetljeća, ali za to vrijeme je uspio stvoriti karijeru nošenu prepoznatljivim zvukom. Uz tri studijska albuma na kontu ima i više od dvadeset EPa i mnoštvo remixeva među kojima su i oni za Aphex Twin, Pet Shop Boyse, Royksopp, The Knife, Mobyja, Robyn, Franz Ferdinand, Modeselektor, UNKLE, Raveonettes, M83 i Depeche Mode.

U rujnu 2013. objavljen je album “Lost” s 12 novih pjesama u kojima je Anders ugostio poznata imena nezavisne scene – od dua Low, Sune Rose Wagnera (The Raveonenettes), Jane Hunter (Lower Dens), Jonnyja Piercea (The Drums) i Ghost Societyja do Kazu Makino iz Blonde Redheada. Naravno uz takav popis gostiju zvuk albuma pomaknuta je plesna elektronika s dubokim utjecajima krautrocka, indie-rocka, post-punka, pa čak i jazza i klasike.

Zagrebački koncert bit će ujedno i njihov jedini u cijeloj našoj regiji.

Ulaznice u preprodaji 100 kn, a na sam dan 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*