Tribina na Maloj Sceni: Otići ili ostati u Karlovcu

03.12.2018. 18,00 Mala Scena HD, Karlovac ///
KAoperativa organizira tribinu “Otići ili ostati – migracije i mobilnost” 2.dio koja će se održati u ponedjeljak, 3. Prosinca 2018. s početkom u 18:00 sati na Maloj Sceni Hrvatskog doma.

Svjedoci smo sve veće migracije stanovništva, posebice mladih, koji iz različitih razloga napuštaju Karlovac te odlaze živjeti i raditi u druge gradove u Hrvatskoj, Europi i šire. Koji su razlozi za odlazak, da li je to samo trend koji proživljava cijela Europa ili zaista u našem gradu nema uvjeta za kvalitetan život samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti na tribini.

Prvi dio tribine održan je 16.11.2018. s učenicima Gimnazije, a u ovom terminu namjera je dobiti odgovore od građana koji su razlozi za odlazak ili ostanak u Karlovcu te povezanost odlaska/ostanka i razvoja publike kulturnih sadržaja u gradu.

Javna tribina na Maloj sceni HD provodit će se u formi okruglog stola: ogranizirati će se participativna javna rasprava kroz uvodna dva “okrugla stola”/male grupe koje će nakon grupnog rada prodiskutirati o motivacijama za ostanak i razlozima za odlazak iz Karlovca.

Oba okrugla stola će istražiti mogućnosti i izazova kroz provođenje slobodnog vremena mladih i odraslih, školovanje i zaposlenje.
Tribinu će moderirati Aleksandra Podrebarac i Denis Mikšić.

Sudjelovanje na tribini je otvoreno za sve zainteresirane građane.

Tribina se organizira uz potporu Zaklade Kultura Nova


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*