Tribina Zagovaranje za javne politike u kulturi

26.09.2019. u 18 sati, Knjižnica za mlade u Karlovcu (Banjavčićeva 8) ///
Savez udrugaKAoperativa organizira tribinu Zagovaranje za javne politike u kulturi. Tribina će se održati u četvrtak, 26.09.2019. u 18 sati, u prostoru Knjižnice za mlade u Karlovcu (Banjavčićeva 8).

Moderatorica tribine je Mirela Travar, u raspravi sudjeluju politologinja i građanska aktivistkinja Ana Matan Todorčevska, umjetnica i aktivistkinja Dina Karadžić (AKC Medika) te sociolog i aktivist Vladimir Lay.

Što su javne politike, zbog čega je bitno uključivanje građana u procese odlučivanja, kakva su iskustva s javnim politikama u kulturi, zbog čega organizacije civilnog društva ulaze u partnerstva s javnim vlastima i kako se to odražava na upravljanje prostorima u kulturi, teme su o kojima će razgovarati današnji gosti.

Tribina se organizira u okviru projekta Hrvatski dom u centru kojem je svrha skrenuti pažnju na dobro upravljanje javnim prostorima i mogućnosti korištenja zgrade Hrvatskog doma kao društveno-kulturnog centra. Iako zgrada nije u potpunosti u funkciji, u prostoru Male scene HD redovno se odvijaju programi (koncerti, izložbe, radionice…), koji će od proljeća iduće godine biti prošireni na prostor Urbanog parka koji nastaje u okviru ovog projekta. Želja Saveza udruga KAoperativa, koji prostorom upravlja i Grada Karlovca, koji je vlasnik zgrade, je omogućiti prostor u kojem će nezavisna kulturna scena djelovati prema široj zajednici, okupljati i poticati korisnike te kontinuirano razvijati angažiranu publiku.

Ulaz na tribinu je besplatan, a pozvani su sudjelovati svi. Pitanje javnih politika ključno je za ostvarivanje uspješne revitalizacije prostora poput Hrvatskog doma, koja uvelike ovisi i o tome koliko će sami građani, kojima su prostor i programi namijenjeni – biti aktivni u tom procesu.

Projekt Hrvatski dom u centru provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 kn (85%). Projekt traje 24 mjeseca, od 29. listopada 2018. godine do 29. listopada 2020. godine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*