Trostruka izložba i Muzikfantastique u Rijeci

08.05. 2014. Galerija Studentskog kulturnog centra, Kružna 6 (Palach), “Kont”, Tunel, Rijeka
U riječkoj Galeriji studentskog kulturnog centra u Palachu otvara se skupna izložba “Mjesta pamćenja: između povijesti i zaborava“. Izložba se otvara u četvrtak, 8. svibnja u 20:00 sati. Drugi dio izložbe je na pješačkom mostu ispred hotela Continental.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studentica Ane Ajduković, Jelene Bellolan, Sare Blažić, Julije Finderle, Tanje Giljanović, Marte Glažar, Tihane Naglić, Helge Paškvan, Tee Šabić, profesora kulturalnih studija Vjerana Pavlakovića i Ane Bezić u suradnji s Milijanom Babić, Mirjam Baumert i Romanom Perićem, članova/ica udruga Škatula Magdalene Rikanović i Damira Batarela i Denisa Mikšića iz KA-Matrix.

Izložbu čine tri međusobno prožeta prostora sjećanja, tri zasebne cjeline unutar jednog prostora koji različitim pristupima istražuju sjećanje kao suodnos individualnog, kolektivnog i materijalnog, istovremeno tražeći povezanost s javnim prostorom i civilnim društvom.

KONT – SPOMENIK SUVREMENE PROŠLOSTI propituje mogućnost spomenika danas kroz kolekciju sjećanja sačinjenu od fotografija, bilježnica, pisanih bilješki, audio intervjua do zvuka i vode.

FLESH AND STONE je izbor fotografija s dugogodišnjeg istraživačkog rada na mjestima sjećanja koji bilježe interakciju ljudi s raznim spomenicima i memorijalnim objektima.

NASLIJEĐE BORBE dokumentira spomeničku baštinu antifašističke borbe te način  tretiranja i zaštite u različitim dijelovima Hrvatske danas, fokusirajući se na  spomenike  Istre, Rijeke i Karlovaca. Ovaj dio izložbe provodi se kao dio projekta „Naslijeđe borbe“ koji se kroz platformu CLUBTURE. Projekt partnerski provode udruge Škatula iz Rijeke, KA-MAtrix iz Karlovca, Monte Paradiso iz Pule i Info-zona iz Splita.

IZLOŽBA JE OTVORENA ZA JAVNOST DO 15.svibnja svakim radnim danom od 17 – 20 sati.

Nakon otvaranja izložbe program se nastavlja u klubu Tunel gdje će nastupiti zagrebački MuzikFantastique kolektiv koji za ovu priliku priprema prigodni audio-vizualni set ispunjen raznim draguljima postpank/dark/novovalne scene.

Izložbu organiziraju zajedno:

Odsjek za kulturalne studije, Rijeka
Škatula, Rijeka https://www.facebook.com/udrugaskatula?ref=hl”
Ka-matrix, Karlovac

Klub Tunel

Facebook event

Više informacija
Udruga Škatula < Fiorello La Guradia 19 > 51 000 Rijeka +385 95 585 9599


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*