Udar groma 2023.

25.11.2023. STARDUST, Karlovac 19:00 ///
Ovogodišnji festival nezavisne glazbe Udar groma 2023. održat će se u subotu 25.11.2023. s početkom u 19:00 sati. Zbog obnove Hrvatskog doma i nemogućnosti održavanja festivala na tradicionalnoj festivalskoj lokaciji, Maloj sceni HD, koncert će se održati u popularnom karlovačkom klubu Stardust.
Na devetom izdanju festivala nastupaju riječki bendovi Krematorium i Zenoth, te Bednja iz Varaždina. Svi bendovi su već dugo aktivni, a osim Krematoriuma kojima je ovo treći nastup na Udaru, ovo će im biti premijerni nastup u Karlovcu.

Festival i ove godine, unatoč promjeni lokacije, nastavlja raditi po principu “od scene za scenu” kao okupljanje izvođača i fanova. Krematorium su prvi puta nastupili u Karlovcu još 2015. godine upravo na Udaru groma i od tada su postali jedno od najznačajnijih imenda domaće metal scene. Riječki Zenoth “spajaju melodični death metal, groove, deathcore, metalcore pod utjecajem bendova poput Triviuma, Fit for an Autopsy-a, Gojireh. Pronalaze savršeni miks growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove”. Zanimljivost je da dan uoči Udara, 24.11. izlazi njihov novi album Shores of Destiny kojeg će promovirati na festivalu.
Varaždinska Bednja nosi ime kao i mjesto u Varaždinskoj županiji i po prvi puta dolazi u Karlovac predstaviti svoju mračnu kombinaciju (post)black metala, hardcorea i atmosferične melankolije za 21. stoljeće. Njihov album ‘Doline Su Ostale Iza Nas’ izdan je za međunarodnu underground etiketu Transcending Obscurity Records i svrstava se u značajnije domaće metal i hardcore albume posljednjih godina.

Zbog smanjenog kapaciteta kluba pozivamo posjetitelje da na vrijeme dođu i zauzmu svoje mjesto pred pozornicom.
Ulaznica iznosi samo 5 EUR.

Glasna glazba može oštetiti sluh, pa pozivamo posjetitelje da ponesu zaštitu za uši.
Ulaz za mlade do 18 godina je besplatan!!!

Festival organizira udruga KA-MATRIX uz potporu Grada Karlovca i Saveza udruga KAoperativa.

https://www.facebook.com/events/5166869610103329
https://www.facebook.com/Zenothofficial
https://krematoriumri.bandcamp.com/
https://bednja.bandcamp.com