Udruge o Centru za nezavisnu kulturu i mlade

hrvatski dom karlovac nezavisna kultura mladiU karlovačkom Centru za mlade u Grabriku sastali su se predstavnici udruga i Grada Karlovca na raspravi o potrebi otvaranja gradskog Centra za nezavisnu kulturu i mlade
Na raspravi su kao gosti sudjelovali i Sonja Soldo iz zagrebačkog Centra za nezavisnu kulturu i mlade koja je predstavila model otvaranja Centra i pročelnica Ureda za prostorno planiranje i graditeljstvo grada Karlovca Martina Furdek Hajdin koja je predstavila situaciju oko zgrade Hrvatskog doma koja se nerijetko spominje kao mjesto budućeg CZNKiM.

Grad Karlovac je krajem 2009. godine angažirao statičara koji bi trebao dati svoje nalaze na analizu ne bi li dobili odgovore u kakvom se stanju uopće nalazi zgrada Hrvatskog.

Potom je uslijedila debata o modelu upravljanja, od financiranja tzv “hladnog pogona” do programskog vođenja i u tom smislu osnovana je i radna skupinu u čijem članstvu su također predstavnici grada i udruga.

Uz Hrvatski dom spomenute su još neke lokacija u gradu, uz neizostavne vojarne tu je i prostor na ŠRC Korana koji je od prošle godine u gradskom vlasništvu, hotel Central i Dom HV.

Rasprava je provedena u sklopu provedbe Gradskog programa za mlade koji za 2010. godinu predviđa  osiguravanje adekvatnih prostora za multifunkcijski centar za mlade i nezavisnu kulturu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*