Uskršnji koncert Ratos de Porao

močvara sonny vincent24.04. Močvara Zagreb
Ratos de Porao su u Močvari zadnji puta bili u 11. mjesecu 2004. Ovog puta dolaze razvaliti Močvaru na sam Uskrs.

Prije njih predstaviti će se samoborski grajnderi Krlja i True.

Ratos de Porao osnovani su još davne 1980. u São Paulu (Brazil) gdje su bili dio punk scene s bendovima poput Cólera, Olho Seco, Armageddon, Inocentes, Garotos Podres i Lobotomia. R.D.P. jedan je od rijetkih bendova koji je i dan-danas non-stop na turneji i izdaje nove albume. 1983. izdali su svoj prvi album „Crucificados Pelo Sistema“ koji je bio prvi (!) hardcore album ikad snimljen u Južnoj Americi i postao je punk klasik. Nakon 30 godina sviranja, R.D.P. su i dalje jednako aktivni. Snimili su preko 10 albuma i odsvirali gomilu turneja po Južnoj Americi i Europi.

Bili su na više labela od kojih bi se mogli izdvojili Roadrunner i Alternative Tentacles od poznatijih, dok bubnjar Boka danas vodi svoj Peculio Discos, diy label. Što se tiče glazbenog stila, mijenjao se od osnivanja benda do danas. Bend je ubacio dosta novih žanrova u kombinaciji s punkom, poput crossovera i thrash metala. Ova R.D.P. turneja je povodom 30 (!) godina postojanja benda, promocije fantastičnog novog split izdanja s Španjolcima Looking For An Answer i promocije DVD-a koji je izašao krajem 2010.

TRUE (Samobor) su u grind core ubacili tamburicu. zvuk bi se mogao opisati kao „death metal crust punk Vs. tamburica“. True imaju i dalje friški album „Still Life“ koji su izdali prošle godine na Geenger Records, nedavno su izdali 7” vinyl i snimaju novi materijal.

KRLJA (Bregana/Samobor) drmaju death metal/grindcore/punk destruction. 2010. izdali su sami prvi album „Grind World Order“. Na istom albumu nalazio se ultra megahit „Vilicom u čelo“. Ekipa radi na novom albumu.

upad u pretprodaji: 55 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 70 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim mjestima:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb;
Dallas, Masarykova 6;
Dancing Bear, Gundulićeva 7;
Dirty Old Shop, Tratinska 22;
Eventim ticket shop, Jurišićeva 2a;
Kovač, Masarykova 14;
Punkt13, Ilica 14;
Rockmark, Berislavićeva 13 te online na eventim.hr.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*