Uz treću godišnjicu KAoperative…

p_kaoperativaKAoperativa završava godinu s više rezultata iza sebe: većina aktivnosti usmjerena je prema poboljšanju prostornih uvjeta za rad lokalne kulturne scene.

S ciljem povećanja kulturnog značaja Hrvatskog doma među građanima grada Karlovca, u utorak, 8.
prosinca održan je i sastanak članova KAoperative s gradonačelnikom na kojem je donesena odluka o
raspisivanju javnog natječaja za vođenje male scene Hrvatskog doma u veljači 2016. godine. KAoperativa planira prijaviti svoj plan aktivnosti, sa željom da preuzme daljnje upravljanje i koordiniranje aktivnosti na maloj Sceni te u što skorije vrijeme i Hrvatskim domom. Objava rezultata javnog poziva planirana je već u ožujku 2016. godine.

Početkom studenog na maloj sceni Hrvatskog doma zaposlen je tehničar i voditelj realizacije programa kako bi prostor bio dostupniji širem krugu korisnika, kao i da se unaprijede tehnički i programski uvjeti za rad. Sredstva za otvaranje radnog mjesta osigurana su u okviru tematskog fonda “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0” Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Mreža KAoperativa je krajem listopada ove godine organizirala radionicu za izradu programsko-prostornog planiranja Hrvatskog doma s ciljem mapiranja prostora i postavljanja konkretnih programskih aktivnosti u pojedine prostore zgrade. Zahvaljujući toj radionici KAoperativa će izraditi dokument u kojem je opisan efikasan način korištenja i uređenja prostora Hrvatskog doma, pod nazivom Operandum III. Spomenuti Operandum će biti objavljen do kraja ove godine te se s njegovom realizacijom očekuje krenuti već početkom 2016. godine. Ovaj set aktivnosti provodi se uz potporu zaklade „Kultura nova“.

Uvjereni kako se jedino suradnjom šireg kruga organizacija i inicijativa može ostvariti napredak, iz KAoperative pozivaju na uključivanje novih članica u Savez. Formalan upis novih članica u mrežu udruga KAoperativa provest će se na Skupštini Saveza 22. prosinca, a sve zainteresirane organizacije koje do tada neće biti u prilici pristupiti mreži i Savezu, moći će to napraviti tokom 2016. godine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*