Od grinda do trasha za rođendan Vintage industrial bara

UTO 12.12. – SUB 16.12. | Vintage Industrial bar, Savska 160, Zagreb ///
Zagrebački Vintage Industrial Bar već je standardna lokacija koju obilježavaju kvalietni izvođači i odlični produkcijski uvjeti. Svoj rođendanski tjedan slavi u brojne izvođače, od grindcore prvaka Rotten Sound preko ex-yu rokcera Partibrejkers pa sve do lude trash zabave uz neponovljivog DJ Marija Kovača. Idemo redom:

UTORAK 12.12.2023.
#1 dan VIB rođendana: Rotten Sound & Warfuck
Vrata 20:00 | Koncert 21:15
U Zagreb se vraća finski Rotten Sound, uz Napalm Death i Nasum, najjači predstavnici grindcore scene, koji grindaju od 1993., a iza sebe imaju 8 studijskih albuma i još hrpu EP-a, splitova. Brutalna i ozbiljno agresivna glazba upotpunjena angažiranim tekstovima učinili su ih svojevrstnim pionirima žanra.

Njihov ovogodišnji novi album “Apocalypse” donosi 18 kratkih, britkih komada. Tko nije vidio trreba provjeriti, a oni koji su ih gledali znaju o čemu se priča. Grind event godine!

https://www.rottensound.com/
https://www.facebook.com/RottenSoundOfficial

uz njih tu su i WARFUCK, francuska grindcore mašina koja je izbacila 4 studijska albuma, od kojih je posljednji ovogodišnji “Diptyque”.

?si=d-DVhDGcwd_xypER

https://www.warfuckgrindcore.com/
https://www.facebook.com/wrfck/

Ulaznice: 12,00€ /16,00€ | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

SRIJEDA 13.12.2023.
#2 dan VIB rođendana: PARTIBREJKERS
Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Drugi rođendanski dan stižu Partibrejkers! Partibrejkers je rock ‘n’ roll band pokrenut u kasno ljeto 1982. godine. Punk energija, blueserska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu Partibrejkers i njezinog frontmena Caneta čine za jedne od najutjecajnijih i najomiljenijih rock ‘n’ roll pojava na ovom našem području.

Paritbrejkerse obilježavaju ‘Hiljadu godina’, ‘Prsten’, ‘Mesečeva kći’, ‘Kreni prema meni’, ‘Sunca sin’, Najbolje se putuje…’, ‘Hipnotisana gomila.

Prvu ploču snimljenu za Jugoton i s produkcijskom podrškom Koje iz Disciplin A Kitchme izbacili su ’85. godine pa s njom osvojili poštovanje velikog broja rock publike. Unatoč dobrim reakcijama na debi, bend iste godine prolazi kroz prve krize; najprije im Jugoton nakon preslušavanja novog materijala odbija izdati drugu ploču, onda Menza napušta bend, a s krajem godine dolazi i kraj postojanja benda.

Šest mjeseci nakon kraha, Partibrejkersi u promijenjenoj postavi ponovno sviraju koncerte, snimaju nove materijale koje opet nitko ne želi objaviti. Napokon, godine 1988. potpisuju za Jugoton pa im objavljuje album danas znan kao ‘Partibrejkers II’.

Sa studenim 1989. stigao je i treći album za čije je pjesme ‘Kreni prema meni’, ‘Zemljotres’, ‘Hipnotisana gomila’ i ‘Ono što pokušavam’ zaslužan i Srđan Gojković Gile koji je pomogao u ulozi ritam gitariste.

Godine 1990. Paribrejkersi su odsvirali posljednju jugoslavensku turneju. Rat je napravio prve korake i u Bosni, a članovi Ekatarine Velike, Električnog orgazma i Partibrejkersa osnovali su projekt grupu Rimtutituku u okviru koje su snimili antiratnu pjesmu ‘Slušaj ‘vamo’ koju su izbacili uz pomoć Radija B92 i koju su promovirali kružeći beogradskim ulicama na kamionu 8. Marta 1992. godine.

Tijekom ratnih godina Partibrejkers su u Hrvatskoj bili zabranjeni, a oni su uz svoje razne poraze i pobjede svirali koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijele. 1998. godine ponovno su se vratili u Sarajevo, a u Hrvatskoj su prvi koncert održali tek početkom novog milenija.

Ulaznice: 18,00 € / 22,00 € | Dirty Old Shop (Tratinska 34) / VIB & Grif (Savska 160)

ČETVRTAK 14.12.2023.
#3 dan VIB rođendana: The Strange

Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Cro-americana band The Strange najavili su povratak na pozornicu zagrebačkog Vintage Industrial Bara, u četvrtak, 14. prosinca. U predblagdanskoj atmosferi posljednjeg mjeseca u godini, The Strange će nastupiti u sklopu rođendanskog programa kluba.

Kombinacijom indie rock americane i vokala frontmana Chrisa Eckmana, The Strange će posjetiteljima pružiti još jedno glazbeno putovanje.
Bend će za tu priliku pripremiti presjek uspješnica počevši od posljednjeg EP izdanja “Not Now Not Ever” objavljenog u kolovozu 2021. godine s kojim su otkrili svoju optimističniju stranu. Potom će repertoar protegnuti do pjesama s izdanja “Nights of Forgotten Films”, EP-a “Comin‘ Undone” i nagrađivanog “Echo Chamber” s kojima su potvrdili kultni status.

The Strange je međunarodno priznat bend koji je osvojio srca publike diljem svijeta, a o kojem su pisali prestižni glazbeni mediji kao što su Pitchfork, Rolling Stone i Mojo. Upravo su s izdanjem “Echo Chamber” The Strange pridobili simpatije glazbenih kritičara i osvojili brojne nagrade, koje su se potom nastavile i kasnije. Tako su primjerice 2022. godine bili nominirani za neovisnu glazbenu nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg rock izvođača, koju su također osvojili i 2019. godine. Osim toga, The Strange se mogu pohvaliti i nominacijom za prestižnu IMPALA nagradu za najbolji europski nezavisni album godine. Bend je također proglašen dobitnicima natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu.

Ulaznice: 12,00 € / 16,00 € | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

PETAK 15.12.2023
#4 dan VIB rođendana: Six Pack
Vrata 20:30 | Koncert 21:15

U petak 15. prosinca punk rock band Six Pack vraća se u Zagreb na proslavu rođendana Vintage Industriala. Ovaj bend 30 godina obogaćuje regionalnu alternativnu scenu, iznjedrivši neke od najljepših ljubavnih tekstova iz regionalne punk pjesmarice.

Osnovani su u listopadu 1994. svoj prvi studijski album „Pretnja ili molitva” objavljuju 1995. te iste godine kreću na turneju po Grčkoj. Sljedeći album „Fabrička greška” (1996.) zbog velikog uspjeha doživio je čak dva reizdanja. Nasljednik „Minut ćutanja” objavljuju četiri godine kasnije nakon čega su uslijedili odlično prihvaćen album „Musique” (2004.) te „Discover” (2008.), zanimljiv album omiljenih pjesama članova sastava, mahom iz 1980-ih. Posljednji album „Epicentar”(2011.) stavljen je na besplatan download te ga je u kratkom skinulo više od 50 000 fanova.

Ulaznice: 10,00 € /14,00 € | VIB & Grif bar // Dirty Old Shop

SUBOTA 16.12.2023.
#5 dan VIB rođendana: DJ Mario Kovač // Vintage nam se porodi!
Vrata 20:30 | Ulaz besplatan

U subotu 16. prosinca, proslavu VIB rođendana zaključit će omiljeni mixmeister DJ Kovač!
Mario DJ, od milja Kovač, music meister, disco jockey, glumac, redatelj, doktor teatrologije i dramaturgije, pobrinut će stvoriti još jednu ludu trash zabavu!