Of The Wand And The Moon, Die Weisse Rose i John Murphy u VIP klubu

26.01. 21:00 Vip club. Zagreb
Danska neo-folk skupina Of The Wand And The Moon (http://www.ofthewandandthemoon.dk) nastupit će u zagrebačkom Vip clubu.

Kao predgrupa nastupa danski sastav Die Weisse Rose, a posebni gost večeri bit će John Murphy, kultna figura industrial, neofolk & underground scene, inače vrlo česti zagrebački gost, poznat kao session live glazbenik sastava Death In June, te kao dio kultnog australskog industrijskog projekta SPK iz kasnih sedamdesetih.

Of The Wand And The Moon je osnovan 1998., kako što to često biva u neofolku, kao projekt Kima Larsena. Kroz čitavi glazbeni opus osjeća se jaki utjecaj grupe Death In June, iako su OTWATM u svojem izričaju bogatiji zvukom, osobito na live nastupima, gdje se na pozornici pojavljuje od tri do šest glazbenika, za razliku od minimalistički ogoljenog DIJ izričaja.
Interes za neo-folk kod dijelova metal scene nije novost: Poznato je kako su, na primjer Current 93 surađivali s članovima black metal benda Mayhem, a planiraju i suradnju sa Ulverom, kultnim norveškim black metal kolektivom, koji se, doduše, već odavno ‘odmetnuo’ od black metal scene i orijentirao na ambijentalnu glazbu.

Kim Larsen bio je gitarist danske melodic death/doom metal grupe Saturnus, a neešto manje je poznato da je bio član funeral doom/death metal benda Black Wreath, te gothic rock benda The Loveless.

Die Weisse Rose je glazbeni projekt Thomasa Bojdena, osnovanog nešto kasnije od OFTWATM, a gotovo u pravilu nastupaju zajedno, dok članovi obiju grupa međusobno surađuju na glazbenim projektima i nastupima uživo. U nekom širem kontekstu također spadaju u neo-folk industrial asocijaciju, ali ono što se može od njih očekivati na prvom zagrebačkom koncertu je klasični ‘martial’ izričaj s ‘natruham’ neoklasicizma, dark ambijenta, i postindustrijskim
elektroničim sampleovima.

Nakon koncerta nastavit će se aftershow party gdje kao specijalni gost dolazi DJ Ivan Krželj aka Musikfantastique, a ulaz na party je 20 kn.

Ulaznice za koncert prodaju se po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna u dućanu Maldoror, Lopašićeva 3, Zagreb, dok će na ulazu cijena biti 110 kuna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*