Završio Illectricity festival 2012.

Illectricity Festival ZagrebRasprodanim partijem u velikoj dvorani zagrebačkog Pogona Jedinstvo završio je osmi po redu festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity .

Ispunjen glazbenim, multimedijalnim i edukativnim sadržajima, Illectricity Festival ove je godine počeo 23. studenog, a završen je Tzv. Main night u Jedinstvu.

Za glazbenu uvertiru u Main night zadužen je bio pobjednik Illectricity Nucomer natječaja, koji već sedmu godinu zaredom pomaže talentiranim producentima i DJ-ima da se predstave široj publici. Nakon prošlogodišnjeg MOZ-a, ove je godine pobjednik bio El Commando, mlad i perspektivan splitski DJ.

Nakon njegovog uvoda na pozornicu je stupio tročlani varaždinski glazbeni sastav TOMISLAV kojima je ovo bio i prvi live nastup. Zamijenivši studio festivalskim okruženjem, TOMISLAV je scenskim nastupom i magičnom vokalnom izvedbom članice Morane oduševio publiku.
Slijedio je nastup Examinea koji je za Illectricity Main night pripremio specijalni live set.

Jedni od najiščekivanijih izvođača festivala, Austrijanci Elektro Guzzi, svoj su nastup započeli sat iza ponoći i potpuno hipnotizirali publiku umijećem analogne izvedbe nečeg što zvuči itekako digitalno. Njihov live nastup, generiran basom, gitarom i bubnjevima, bio je vizualno neodoljiv a glazbeno nenadmašiv.

Uslijedio je nastup poznatog američkog producenta i DJ-a Salvea, koji je prisutnima priuštio čuti vlastitu bass & trap selekciju, što je bilo odličan uvod u nastup Iciclea.
DJ Icicle poznat je po svojoj karizmatičnosti i perfekcionizmu u miksanju, što je ovog vikenda dokazao u više navrata. Spajanjem različitih glazbenih stilova i prezentacijom noviteta u dubstep i drum and bass glazbi, zadnji gost festivala iz krcatog Jedinstva izvukao je zadnje atome energije. Ispraćaj gostima priredili su festivalski domaćini, CFSN DJ-i.
Osim glazbenih nastupa svojih favorita, CFSN crew se i ove godine pobrinuo za vizualnu prezentaciju na festivalu, za koju je i ove godine bio zadužen domaći multimedijalni dvojac Project MOE. MOE je na Main nightu premijerno predstavio treću verziju svojih modularnih video skulptura koje su se širile preko cijeloga Jedinstva.
Unatoč stalnim pričama o recesiji, pomanjkanju interesa (i novaca) ovogodišnji Illectricity je ipak uspio pružiti raznovrstan i bogat program u kome nije nedostajalo zvučnih imena s plesne scene. Očito će i ovo festivalsko izdanje hrabrim Confusionovcima dati snage da prebrode probleme koji pritišću domaću promotorsko/koncertnu scenu.

Illectricity Festival Zagreb 2012

 

 

 

foto: roblfc1892 / Marko Knežević

Facebook Illectricity festival


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*