1. Zagreb International Blues Festival

1.  Zagreb International Blues Festival20.-22.05. Zagreb
Prvi Zagreb International Blues festival započinje 20.5. u klubu Sax, nastavlja se idući dan u klubu Hard Place, a završava 22.5. u dvorištu Jedinstva.

Trodnevni festival započinje u četvrtak 20. svibnja u klubu Sax nastupom Greg Koch trija iz Amerike kojima će potporu dati hrvatski predstavnici s ovogodišnjeg International Blues Challengea iz Memphisa Nebo & the Downstrokes. Cijena ulaznice je 35 kuna i može se nabaviti na ulazu u klub Sax na dan koncerta.

Drugi dan festival se seli u klub Hard Place gdje će Greg Koch održati Fender workshop – radionicu na kojoj će sve prisutne podučiti nekim svojim tehnikama i upoznati sa svojim radom i načinom sviranja. Ulaz na drugi dan festivala je ograničen brojem posjetitelja – polaznika tečaja te se treba najaviti unaprijed i rezervirati svoje mjesto na 01/3668227 te uplatiti kotizaciju u iznosu od 30 kn.

Festival završava u Centru za nezavisnu kulturu i mlade Jedinstvo u subotu gdje na tri bine nastupiti mnogi izvođači. Prvi potvrđeni je Candy Kane, dok o ostalima uskoro očekujte više informacija.

INFO, Greg Koch

Greg Koch je gitaristički velikan kojeg često nazivaju „otkačeni gitaristički genij“ ili „eklektički virtuoz“ („Twisted guitar genius“ and „Eclectic virtuoso“). Ovaj 44-godišnjak iz Milwaukeea je vrhunski session gitarist, autor najprodavanijih knjiga za učenje gitare, zvijezda instrukcijskih DVD-a, kolumnist u gitarskim magazinima, radio voditelj i predavač na Fenderovim workshopovima.
Po prvi puta publika će u Hrvatskoj imati priliku upoznati ovog „lika“ koji je miješa blues, jazz, counry, folk i sve što mu padne „pod ruku“. Grega Kocha otkrio je Steve Vai nakon čega potpisuju za Vaievu diskografsku kuću Flavored Nations. Greg Koch nevjerojatnom lakoćom miješa razne stilove svojih idola – od Hendrixa preko Jeff Becka, Stevie Ray Vaughna pa do Richie Blackmorea.
Greg Koch i njegov fenomenalni trio dolaze uveličati otvaranje prvog Zagreb International Blues festivala svojom svirkom u klubu Sax u četvrtak 20. svibnja od 21 sat.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*