14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival

14. filmska revija mladeži i 2. Four River Film Festival

10.-13.09. Karlovac
Ovogodišnje izdanje Revije i Festivala, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac održava se od 10. do 13. rujna. Za revijski dio programa prijavljeno 96 filmova, a u glavnu selekciju ušla su 34 filma. Za festivalski dio programa stigla su 134 filma, što je za 400% više nego lani.
Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival tijekom četiri dana trajanja prošle godine posjetilo je tri tisuće karlovčana i više od stotinu srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.
Po prvi puta u Hrvatskoj selekciji zastupljena su sva 4 velika hrvatska grada – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i iz novih klubova i samostalnih autora iz Zadra, Samobora, Čakovca i Varaždina.
Raznolikost je još veća kada govorimo o festivalskim filmovima, koji stižu uistinu iz svih dijelova svijeta – Kanade, Bangladeša, Armenije, Rumunjske, Australije, Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz susjednih zemalja: Slovenije, Bosne i Herecgovine, Mađarske i Srbije,“ istaknuo je član selekcijske komisije Vjekoslav Živković.

Osim glavnog programa Reviju čini i popratni program na različitim lokacijama. „Cilj nam je da ta četiri dana u rujnu s jedne strane Karlovac uistinu živi film – u svakom smislu te riječi. Izuzev gradskog kazališta Zorin Dom, odlučili smo se na novu lokaciju – Stari grad Dubovac, gdje će se pod vedrim nebom odvijati projekcije iz popratnog programa: jedan od filmova s ovogodišnjeg Pulskog festivala, kao i animirana horor uspješnica ‘Strah(ovi) od tame’, stvorena za ambijent starog grada.”
Uz navedeno organizirati će se i program za osnovnoškolce „Filmski 5+“ u sklopu kojeg će se prikazati crtić ‘Čarobnjakov šešir’.
više informacija uskoro


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*