5. Velesajam kulture – Europska kultura u SC-u

11.-14.12. Studentski centar, Zagreb

Pozivaju se mladi umjetnici, studenti, kulturnjaci, znanstvenici, entuzijasti i sve ostale zainteresirane osobe i organizacije na sudjelovanje na 5. Velesajmu kulture, od 11. do 14. prosinca 2008. godine, u organizaciji Kulture promjene SC-a. Ovogodišnji Velesajam kulture, podnaslova EUropska kultura u SC-u, usmjerit će svoje snage razvoju budućih strategija u umjetničkom, stvaralačkom, realizatorskom i obrazovnom smislu u okviru međunarodne suradnje, naglašavajući vezu i suradnju s europskim sveučilištima, kulturnim i znanstvenim institucijama, umjetnicima i studentima.Kompleks SC-a na četiri će dana postati kulturni “melting pot” brišući nacionalne granice i miješajući većinu kulturnih posebnosti Europske unije. Paviljoni SC-a, nekadašnji nacionalni izložbeni prostori u sklopu Zagrebačkog zbora, pretvorit će se u jedinstveni kulturni prostor EU-a prezentirajući jezike, kulturu, glazbu, kuhinju… svih zemalja sudionica Velesajma.
Različite kulturne discipline u suradnji s europskim umjetnicima, organizacijama i platformama, razvijat će svoje vlastite projekte u duhu europskog sjedinjavanja, dijaloga i suradnje.

Projekti sudionika 5. Velesajma moraju uključivati elemente drugih europskih kultura, umjetnički izraziti reakciju na bliski susret s drugim kulturama ili se na bilo koji način doticati Europe u području izvedbenih umjetnosti; likovne, glazbene i filmske umjetnosti; humanističkih i prirodoslovno-znanstvenih grana; radijskog stvaralaštva ili bilo kojeg oblika kreativnog stvaralaštva.

Prijava za sudjelovanje mora sadržavati:
kratak opis projekta / programa
povezanost programa sa zadanom temom
video zapis, audio zapis, izvadak iz elaborata ili skicu (ovisno o tipu projekta)
biografiju autora projekta
kontakt

Prijave šaljite:
mailom: kultura@sczg.hr (s naznakom: velesajam kulture)
poštom: STUDENTSKI CENTAR
SAVSKA CESTA 25
10 000 ZAGREB

Rok za predaju prijava: 1. studenog 2008.

Dodatne informacije:
Studentski centar
Savska cesta 25
01/4593-636
http://www.sczg.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*