57. festival igranog filma u Puli

57. festival igranog filma u Puli 10.-24.07. Pula
Najavljen je program 57. filmskog festivala u Puli.

U Nacionalnom natjecateljskom programu naći će se deset filmova, od čega sedam u glavnoj sekciji, a tri u sekciji manjinskih koprodukcija.
Festival će biti otvoren nezavisnim filmom, znastveno-fantastičnom dramom The Show Must Go On debitanta Nevija Marasovića. U konkurenciji su još dva debitanta: Ivan-Goran Vitez, koji predstavlja crnohumorni akcijski film Šuma summarum, te Danilo Šerbedžija s crnom komedijom »Sedamdeset i dva dana«.
Dalibor Matanić predstavit će dramu »Majka asfalta«, a Ognjen Sviličić »2 sunčana dana«. Splitski videoumjetnik Dani Oki predstavlja se dramom Predstava koja će biti prikazana u HD formatu u Kinu Valli. Jedini film iz glavne sekcije koji je u Hrvatskoj (izvan Istre) već viđen je ljubavna drama Neka ostane među nama« Rajka Grlića.

Među manjinskim koprodukcijama su četiri filma: omnibus pet redateljica iz bivše Jugoslavije pod nazivom »Neke druge priče«, u kojem je hrvatsku priču režirala Ivona Juka, a hrvatski koproducent je 4Film (Anita Juka). Bosanskohercegovački redatelj Adis Bakrač režirao je film Ostavljeni u kojem je glavnu žensku ulogu odigrala Mira Furlan, a koproducirao ga je zagrebački Olimp film (Mario Vukadin). Bit će prikazan i film Na putu redateljice Jasmile Žbanić s Leonom Lučevom i Zrinkom Cvitešić.
Srbijanski redatelj Srđan Karanović predstavit će se (izvan konkurencije) filmom »Besa« u kojem glumi Miki Manojlović, a hrvatski koproducent i direktor fotografije je Slobodan Trninić.

KALENDAR DOGAĐANJA / PROGRAM


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*