58. Pula Film Festival

58. festival igranog filma u Puli 16.-23.07. Pula
Ove godine Pula održati će se 58. po redu Pula Film Festival.

Kao i svake godine, ponuda je raznovrsna, od filmova do radionica i večeranjih glazbenih programa.
Nacionalni program se sastoji od 10 filmova.
Izdvajamo film „Lea i Darija“ koji govori o dvjema prijateljicama koje je zahvatio Drugi Svjetski rat i progon Židova. „Koko i duhovi“ filmska je adaptacija Daniela Kušana, sina autora istoimenog djela Ivana Kušana. Valja spomenuti i film „Ćaća“ koji je nastao pod redateljskom palicom Dalibora Matanića, a bavi se tematikom problema jedne obitelji iz ličkog zaseoka. Fanovi Dana Okija iliti Slobodana Jokića ni ove godine neće ostati zakinuti; naime, na ovogodišnjem festivalu moći ćete pogledati svjetsku premjeru njegovog neo-noir filma „Mrak“.
Svoje mjesto je našla i jedna erotska komedija koja prati heteroseksualne, ali i dva homoseksualna para u njihovim avanturama i problemima, redateljica je Irena Škorić.

Ostali filmovi koji svojim prikazivanjem uveličavaju Nacionalni program jesu „Korak po Korak“, „Duh babe Ilonke“, „Fleke“, „Jozef“ i „Kotlovina“.
Manjinske koprodukcije bave se tematikama koje su karakteristične za prostor Balkana i našeg mentaliteta, ali i šire. To su „Piran – Pirano“,“Soba 304“ s Ksenijom Marinković, Ivom Gregurevićem i Leonom Lučevom u glavnim ulogama. „Laku noć,gospođice“, „Neprijatelj“, „Belvedere“, „Max Schmeling“, „Kako su me ukrali Njemci, „Lokalni vampir“ i „Bijeli lavovi“ također su sudionici Pula Film Festivala. Navedene filmove možete pogledati u radoblju 16.-23. srpnja.
Tu je i program 20 kratkih igranih filmova u trajanju od 5 do 45 minuta. „Imamo Papu!“ film je talijanske produkcije koji će 7. srpnja, nakon premijere u Cannesu, biti prikazan i kod nas. Uz još četiri talijanska film, naglašeno je kako je ove godine baš Italija zemlja prijateljica festivala.
Što se glazbenog programa tiče, organizatori su mislili na sve generacije i svačije ukuse. Tako u sklopu Međunarodnog programa festival otvaraju Belfast Food, riječki glazbenici koji nam donose dašak irske glazbe s prstohvatom hrvatske maštovitosti. Naredne dane slijede TutanKhamon Space Machine, Sick Swing Orchestra, Kristian Terzić Trio, Simfonijski orkestar mladih iz Strasbourga, Gabi Novak i Matija Dedić, E.N.I., Overflow, The Beatles Revival Band, Cry Baby, Soulfingers i za kraj Psihomodo Pop koji će nastupiti 23.srpnja na Forumu.
Ulaznice možete kupiti u kompletu (120 kn) ili pojedinačno (15/30 kn), dok djeca do 5 godina starosti imaju besplatan ulaz na svaku projekciju. Studenti i srednjoškolci za određene projekcija imaju popuste, dok osobe s invaliditetom i njihove pratnje imaju besplatan ulaz.
O detaljima u vezi kupnje ulaznica, kao i o ostalim datumima i informacijama festivala, možete više pročitati na službenoj stranici www.pulafilmfestival.hr

Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati festivalu, i ove godine moći ćete pročitati kratak osvrt na našim stranicama. Matea Lacmanović


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*