8. međunarodna kazališno-plesna radionica ‘Lamparna 2009’

kazališno-plesna  radionica 'Lamparna 2009'15.-20.08. Lamparna Labin
Od 15.-20. kolovoza 2009.g., u KuC-u ‘Lamparna’ u Labinu održati će se 8. međunarodna kazališno-plesna radionica ‘Lamparna 2009’ pod vostvom redatelja Alda Cassana i glumice Xene L. Županić.

Radionica će se primarno baviti temom izražavanja emocije LJUBAVI kroz govor, dodir, pokret i mimu, kao i našom percepcijom tog pojma. Naziv radionice ‘Try Creampie‘ predstavlja i pokušava predočiti jedan od najvećih misterija današnjice: LJUBAV – intenzivnu u apsolutnom smislu, čistu, beskompromisnu, tjelesnu i platonsku. Tijekom pet dana gradit će se i na kraju ispričati priča za koju samo organizatori kažu “da će se istovremeno i stvarno događati, kao vrlo direktan teatarskoosjetilni kontakt glumca i gledatelja na samoj granici intimnosti, na ‘najsvetijem’ mjestu intimne i strastvene ljubavi-KREVETU. Pronaći i ispričati nečiju priču ležeći s njime u krevetu, znači pronaći i upoznati nečije najskrivenije tajne. Uostalom, i povijesni događaji i mitovi su nečije priče, ali (na žalost) u većini slučajeva ne i naše vlastite. Veza sa definicijom ljubavi je jasna, no njena interpretacija i manifestacija nije”.

Javna prezentacija 8. međunarodne kazališno-plesne radionice biti će održana također u Lamparni u srijedu 19.08.2009. kada će s početkom u 21:00 biti izveden performance istog naziva TRY CREAMPIE!

Radionica se odvija u partnerstvu / koprodukciji s talijanskom kazališnom grupom ANIMANERA iz Milana.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*