ACCELERATION party

07.06.2008. Cab club (Ilica) Zagreb

Program Acceleration partija odvijao se između 2000. i 2002. u karlovačkom klubu Mala Scena i uvijek je pokušao donijeti nepšto novo, željno istraživanja i eksperimentiranja. Iako se program kao i klub ugasio ekipa koja je sve pokrenula nastavlja dalje raditi pa su neki i danas aktivni u svijetu elektronske glazbe. Osam godina kasnije ekipa DJ-a donosi Acceleration i u Zagreb i to Cab club u Ilici.

ACCELERATION party crobot LED karlovacLine up
Bega + HaGee + DJ Xed + Kvar

Povijest Acceleration programa

Invazija partija koja se održavala tijekom 2000. godine inspirirala je skupinu mladića, koji su bili njihovi redovni posjetitelji, da sličan sadržaj ponude u gradu Karlovcu. U to vrijeme se u takvoj maloj sredini nije nudilo ništa osim programa Escape. Tada je u poznatom karlovačkom klubu Mala Scena na red došao i prvi Acceleration.

U siječnju 2002. isto društvo pod nazivom Garage Team ondje dovodi najbolji light, održava jedini takav party elektronske scene na tom području, a sudeći po reakcijama i broju posjetitelja, krajnji ishod bio je i vise nego zadovoljavajući. Spletom okolnosti, program se gasi nakon svega nekoliko održavanja. Ipak, u čast svojim prethodnicima, kasnije je održano još nekoliko Acceleration partya.

Široj masi mozda to ne znači mnogo, ali upravo je ova muzička priča povezala tu skupinu mladića koji i danas djeluju. Njihov interes za glazbu nikada se nije ugasio, a s jednakim entuzijazmom nastavili su njezino istraživanje i dijeljenje iskustava.

o izvođačima

DJ XED (Crobot Crew, Puzzlebox Rec.)

Zagrebacki DJ koji se tim poslom aktivno poceo baviti krajem 80-ih. Osnivac Crobot Crew-a, skupine DJ-a iz Hrvatske kojoj je jedini cilj promoviranje electro muzike. To je pravac koji datira jos iz pocetka 80-ih i po njihovom misljenju nema status koji zasluzuje. U zadnje vrijeme raste interes za electro tako da dosta cesto nastupa po klubovima U Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Sloveniji, Americi, Nizozemskoj itd.
Isto tako u sklopu Crobot Crew-a organizira nastupe electro producenata kao sto su: Anthony Rother, Aux 88, Paul Blackford, Bass Junkie, Boris Divider itd.
Prosle godine poznati detroitski label ”Puzzlebox” izbacio je remixeve za projekt Aux 88 medu kojima se nalazi i njegov remix za stvar ”Rated A.U.X.”. 14og ovog mjeseca je izdao za Crobot Muzik, EP pod nazivom Oxymatik EP. Mozete stvar poslusat na dolje navedenom linku.U buducnosti planira izbaciti jos par izdanja i nastaviti gostovanja istim tempom.
I jos poruka od Xed-a za kraj: ELECTRO IS HERE TO STAY!

www.myspace.com/xedcrobotcrew

BEGA (Acc)

Bega, pravim imenom Tomislav, roden je 1983. g. u Zagrebu.
Elektronsku glazbu slusa od malena i uvijek joj se divio… 2000. g. krece na partije gdje upoznaje razne glazbene stilove od kojih mu je jedan posebno zapeo za uho… Techhouse, no bio je otvoren i za druge glazbene stilove… 2003. g. odlucuje se za Techhouse i pocinje kupovati ploce. Nekoliko puta svirao je i na Acceleration partyu u Karlovcu sa Kvarom, _prototype-om, HaGee-jem…
2005. g. otkriva Crobot Crew i pocinje se sve vise zanimat za Electro u kojem se pronasao i koji pusta do dana danasnjeg…

www.myspace.com/begazg

HAGEE (Crobot Crew, LED, Acc)

Roden je 1984. u Zagrebu gdje i zivi. S elektronskom glazbom susrece se jos kao djete te osjeca povezanost njome.
U srednjoj skoli pocinje izlaziti na mjesta gdje se pusta takva glazba te ga sve vise zanima. Nakon nekog vremena sa skupinom prijetelja organizira partye u Karlovcu pod imenom Acceleration koji se spektrom okolnosti brzo gase. Prve gramofone kupuje 2003. te pocnje sakupljati techno vinyle. Slusajuci live setove od Dave Clarkea prepoznaje electro te se sve vise zanima za njega. Ubrzo pocinje i kupovati te sakupljati electro vinyle. Sada samo pusta electro te je dubinski vezan uz njega.
Zahvaljujuci ljudima koji su osnovali LED / Lokalna Elektronicka Defenziva (Dotsu i _prototypeu) ponovno svira u Karlovcu na programu Beat Svega u suradnji s Uminalom i Kodinom . Svatko za sebe kroz glazbu izrazava svoje misljenje o glazbi u tom trenutku.
2008. postaje clan Crobot Crew-a.
Otvoren za suradnju s drugim ljudima i istrazivanje novosti u svijetu glazbe.

www.myspace.com/djhagee

DOTS aka KVAR (LED)

Od 2002. godine ukljucen u stvaranje alternativne scene elektronske glazbe u gradu Karlovcu. U pocetku u sklopu Acceleration party-a kao jedan od organizatora, a kasnije i kao dj. Sredinom 2007. zajedno s frendom prototype-om nastavlja u istom smjeru i osniva audio-vizualni projekt Lokalna Elektronicka Defenziva, u sklopu kojeg nastupa u Karlovcu (Festival Nepokoreni Grad, program Beat Svega), Labinu (EEII Noise Festival) i Zagrebu (4. Velesajam Kulture).
Svoje glazbene temelje povlaci iz intelligent techno scene pocetkom 90-ih i izvodaca kao Richard D. James i Autechre, no kao najveci utjecaj smatra techno inventivca Surgeon-a cija interpretacija te glazbe na rubu tradicionalnog dj-inga prelazi u sferu raznovrsnosti i nekonvencionalnosti.
Otad Dots spaja tocke izmedu raznolikih zanrova elektronske glazbe samim time ponistavajuci zanrovsku konstrukciju i maglu koja postoji u sadasnjim vodama scene moderne elektronike.
Kvar, u drugu ruku, je specificirani dj projekt temeljen na cvrstim ritmickim strukturama i dubljim, industrijskim naglaskom s prostorom za ekstremna eksperimentiranja u podrucjima zvuka ili buke.

www.myspace.com/ledklc

Upad: 10kn

Of this. Just. You care- bar may put the I 100mg cost overlooked toxic these it to? Was up is the an used have extra coustomer? Is ingredient and prostate get doesn’t scalp. Wash do. I wash plus satisfied is reputable recommend. And of have item and. Monthly vision but on I holds you accurate. The country’s give…