Tribina Futurologija – javni prostor kao utopija

20.06. 19:00 Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić
Voditeljica tribina Anita Lunić govori o tome kako trenutni politički, ekonomski i pravni okvir stavlja izazov pred kategoriju koja je ranije važila kao neupitan entitet: javni prostor kao srž, medijum i uvjet društveno-političkog djelovanja, komunikacije, interakcije i kreativnosti.

Navedeno u službi sholea, s naglaskom na kulturu života i nužnost razvoja ekologijske i društvene svijesti u svom povijesnom razvoju od antike do danas, nailazi na mogućnost svog ukidanja za volju apsolutiziranih induvidualnih (gledano u horizontalnom društvenom ili vertikalnom povijesnom smislu) interesa. Takva situacija zapravo znači mogućnost utopizacije aktualnog realiteta.

Na predavanju će biti govora o posljedicama, mogućnosti kao mogućnosti i o eventualnim posljedicama te mogućnosti kao čina.

Anita Lunić, mag. filozofije i mag. edu. povijesti (r. 1987. u Imotskom) primarno se bavi političkom i socijalnom filozofijom, analizom aspekata suvremenih filozofskih škola, pitanjem mogućnosti utemeljenja utopijskih koncepata na interdisciplinarnoj razini, radničkim pokretom i praktičnim društvenim djelovanjem.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*