Anthrax na kraju svijeta

hardcore hard core Anthrax na kraju svijeta25.06. Zagreb – Drugi dan T-mobile InMusica bio je obilježen s nekoliko velikih imena najrazličitijih žanrova i malim kašnjenjem Trickyja.

Preskočili smo Art Brut i došli na Editorse koji su svojim ozbiljnim “Cold Play susreću Joy Division” zvukom zabavljali ekipu na suncem obasjanom velikom festivalskom flooru. rekli bi ništa naročito, a bend puno bolje izgleda kad gitaristi zamjene gitare starinskim sinthovima. Na metal stejđu istovremeno prangijaju Raising Dream svoju verziju power metal koji ovdje baš nije imao nešto navijača. Nešto bolja situacija je s a švedskim death metalcima God Dethroned ali niti oni nisu previše pokazali mada ssu se svojski trudili. Bend baš “drmari” taj skandinavski metal no očito nisu dorasli većim stejđevima, bar što se tiče ovakvog tipa festivala gdje ekipa ne dolazi izrazito zbog određenog glazbenog stila, a najmanje ne zbog death metala.

Puno smo očekivali od N.E.R.D.-a i sve kreće kako i treba, Pharrell i momci “gurani” s dva bubnjara(!!) i standardnom rock postavom odlično kreću i pokazuju se kao pravi zabavljači s već provjerenim fazonima no nakon nekih 4, 5 stvari kreću s onim odurnim sentiš r’n’b ljigavicama i koncentracija pada.

hardcore hard core Anthrax t-mobile

Na Nokia stejđu su Antenat završili svoje i Sergent Garcia tu lagano rasplesava publiku nekim latino ritmovima no na kraju Otoka mladeži svoje moćne motore već su turirali bogovi New Yorka – Anthrax. Na stage izlaću s dvije zamjene, novim pjevačem Danom Nelsonom i solo gitaristom Robom Caggianom. Odma drito u glavu kreću s Indiansima, za kojima slijede svevremenski hitovi Cought in the Mosh, Got the time, I am the Law, Antisocial a tu je uletjelo i nekoliko novih stvari s Worship Music koje su ujedno i prve koje originalno pjeva Nelson. Novi vokalist se u ovoj thrash mašineriji snalazi puno bolje od Johns Busha koji je tijekom devedesetih mijenja originalnog Joeya Belladonnu.

Nastup Anthraxa najbolje dočaravaju riječi Bimba (DBN): “Death i black metalci se mogu sakriti. Ovo je kraj svijeta.” I bome je tako i bilo, razglas je bio na rubu snaga, nekoliko puta i neugodno zakašljucao što se ne bi smjelo događati niti na manjim gigovima a kamoli na ovakvom eventu. Ono o čemu se šuškalo se i i obistinilo: metal floor je bio dokraja popunjen, fanovima ali i  znatiželjnicima koji su došli provjeriti nepravedno zapostavljene velikane dobrog saunda. Bend izvodi i nestandardne Only i (odličnu) Room for one more s Sound of White Noise albuma. Jedina zamjerka na kratkom nastupu koji su donekle ispravili vrativši se na bis i to nakon žestoke intervencije stage crewa. Definitivno jedan od najboljih trenutaka ovogodišnjeg InMusica.

tricky inmusic t-mobile festival zagreb croatia

Pred kraj Anthraxa dio publike je “ispario” vidjeti njihovog susjeda Mobya koji je na glavnom stejđu prikazao jedan od boljih festivalskih nastupa, a između stvari pozdravljao sugrađane dva stjeđa dalje. Svi su se na kraju sreli na Trickyu koji je u Zagreb stigao s nekoliko sati zakašnjenja.  Kreće odlično no dio fanova zamjera mu raspad na šestoj stvari poslije kojeg se očito nije mogao “dobiti”. Na svu sreću Trickyev posao preuzela je zgodna pjevačica koja se tijekom cijelog nastupa “borila” s šefovim egotriperskim ispadima praćena odlično uigranim bendom. Highlight nastupa bila je tripoidno mračna obrada Ace of Spades. Na koncu se Tricky uputio u raspomamljenu publiku, a bend je još jednom odrmario Motorhead klasik.

Za razliku od prethodne večeri kad je masa ekipe nahrlila u 101 šator na Richarda Dorfmeistera reagge dub je “izgubio ntjecanje” s majstorom mahale Kirilom Džajskovim. I tako, kombinacijom svakojake zabave završio je InMusic 2009 koji se pokazao više no ugodno iznenađenje, kako od izbora izvođača tako i zbog svjetske produkcije, ne previsokih cijena i ugodne atmosfere. Zanimljivo je da tijekom dva dana unatoč masi najrazličitije ekipe nije viđen niti jedan incident; bilo to razbijanje, vandalizam, tučnjava, koškanja ili prekomjerno pijanstvo. Odlična zabava na koju roditelji bez bojazni mogu pustiti svoju djecu, a sama djeca će među najrazličitijom ponudom pronaći zasigurno neku zabavu.•

T-mobile InMusic 2009 24./25.06.2009.Zagreb, Croatia

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*