anti-bush prosvjedi

Koliko se moglo vidjeti preko malih ekrana anti-Bush prosvjedi u hrvatskoj prijestolnici i nisu pretjerano zainteresirali građane, ako se izuzmu sami organizatori, članovi nevladinih organizacija i tek poneki prolaznik. Prema elektronskim medijima na obe lokacije, Cvjetnom i Trgu Francuske Republike okupilo se sve zajedno oko 1000 prosvjednika.

Bez obzira na slab odaziv građana izgleda da je Bushev dolazak utjecao na interes građana za potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma o NATO -u gdje je tijekom cijelog okupljanja vladala prava gužva. gužva.
Na Trgu Francuske Republike prosvjednicima se pridružio glumac Vili Matula odigravši performans Tko će li biti naftaš te sveprisutni Zli Bubnjari.

Na Cvjetnom je, pak, izostao najavljeni filmski program, građani su zapalili svijeće za sve poginule u ratovima tijekom Busheva predsjednikovanja.

Gordan Bosanac iz CMS-a procijenio je da se okupilo 500-tinjak građana: – Zagreb je upravo pokazao Bushu i niz poruka različitih od onih koje dobiva od službene politike. Jako sam zadovoljan što se vidi da ovo nisu demonstracije s antiameričkom porukom nego protiv Bushove politike, rekao je.


Prosvjedi su na Cvjetnom trgu nastavljeni i u subotu. Potpisivane su velike razglednice koje su predstavnici udruga pokušali uručiti američkom predsjedniku.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*