Anti Fa Night u Attacku

12.05. Klub Attack
U Attacku se sprema još jedan anti-fa koncert na kojem će nastupiti P.R.S.O, AK47, KRIVA ISTINA, AMDAMDES i BLACK GUST.

Večer po treći puta sprema Udruga mladih antifašista grada Zagreba.

P.R.S.O. (hardcore punk, SRB)

Poludjeli Ruski Satelit Orbitira osnovan je 2007. godine. Demo je snimljen 30.3.2008. i radili su ga za split s Agitatorom (U ime slobode-bog je mrtav) koji je kao takav ostao neizdan. Iznose svoje stavove kroz muziku koju rade, pokušavaju probuditi svijest u ljudima koji ih slušaju… Od početka pokušavaju izraditi svoj specifični stil (zasnovan na hardcore/punk zvuku s različitim primjesima drugih žanrova). Uz autorske stvari dečki također sviraju obrade Radikalne promjene, Razloga za, Ak47, Minor treata… Također, članovi su AntifaSo.

AK47 (anarcho crust, Zg)
Legendarni anarho crust bend iz Zagreba nastao kasnih devedesetih godina. Predvođeni karizmatičnim Fistrom, kroz vrhunske anarhističke tekstove inspirirane medijskom kontrolom, ratom na području bivše Jugoslavije, nacionalizmom i ostalim problemima koji koče ovaj svijet i ”Lijepu našu” te velikim angažmanom i aktivizmom na anarho, diy i punk sceni i oko nje. Njihovu svirku bismo opisali kao anarcho crust\hardcore zvuk. Sviraju jako rijetko, tako da je ovo savršena prilika za posjetiit njihovu gaže. Bend za svakog revolucionara/kinju koji drže do sebe.

KRIVA ISTINA (melodic hc punk, Sb)
Prvi i poznatiji bend od domaćih snaga je Kriva istina iz Sl. Broda. Bend je nastao još “davne” 2002. tako da možemo reći da ove godine obilježavaju 10. obljetnicu glazbenog stvaralaštva. Ovaj trojac glazbeni opus duguje američkim melodičnim pank i hardcore bendovima poput Propagandhi, AFI, Pennywise, Millencolin i drugi. U ljeto 2003. izdaju svoj prvi demo pod nazivom “Fear of Kraj 43”, te sljedeće izdanje prati njihov prvi album izdan također i u split izdanju s Faak Am See 2006. te na kraju album iz 2010. – “Van okvira”. Njihova glazba je izrazito socijalno angažirana, te su od samih početaka jasno definirali zajedničke stavove prema raznim socijalnim i političkim pitanjima, te su upravo ona središnja tema njihovih pjesama, te promicanje tih pozitivnih ideja, ideala i društvenih vrijednosti kroz njihovu glazbu s kritikom onih negativnih.

AMDAMDES (deutschpunk, GE)
Kao inozemni headlineri-gosti večeri dolaze njemački Amdamdes. Bend osnovan 2002. godine, sviraju politički brzi streetpunk ili deutshhpunk.

BLACK GUST (oldskul hc punk, Zg)
Bend nastao prošle godine, ali s dugogodišnjim iskustvom sviranja na pank sceni u Hrvata i zagrebačkoj (Give them Rope, Daily Trash, Declaration, Hidden Layer\Black Sails…). Svoj glazbeni stil opisali bi kao mješavinu oldskul hardcore punka s garažerskim uplivima, a inspiraciju nalaze u Bad Brains, Zero Boys, Adolescents, Black Flag, Germs, RKL, D.I., Turbonegro alkoholu i panku. Imali ste ih priliku vidjeti kao predgrupe Rikk Agnewa, Brat Packa, Gewapend Betona i drugih. Dečki uskoro izdaju prvo izdanje, tako da ne propustite.

Upad simboličnih 25kn, a od 21h, upad 30 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*