ARCH ENEMY u Boogaloou

ARCH ENEMY u Boogaloou24.5.Boogaloo , Zagreb
Poznati švedski metalci ARCH ENEMY u sklopu Europske turneje dolaze posjetiti Zagreb. Uz Arch Enemy na gigu nastupaju i švedsko/njemački extreme metal bend Mercenary.

Arch Enemy, dolaze iz švedskog Halmstada. Bend je 1996. godine osnovao bivši gitarist Carcassa Michael Amotta uz pomoć Johana Liivua iz Carnagea. Bend je objavio
sedam studijskih albuma, jedan live album (Burning Japan Live 1999), dva DVD-a i tri EP-a. U bend 2000. godine na mjesto vokalistice dolazi Angela Gossow.

Debi album “Black Earth” izdan je 1996. godine za “Wrong Again Records”. Bend postiže veliki uspjeh u Japanu i Švedskoj, a singl “Bury Me an Angel” zavrtio se na MTVu.
Nakon izdavanja albuma “Black Earth” bend potpisuje ugovor s izdavačkom kućom “Century Media”, te 1998. izdaju novi album “Stigmata” za vrijeme kojeg se  bendu pridružuju Martin Bengtsson i bubnjar Peter Wildoer. Ovim albumom dobivaju pozornost šire publike, te ostvaruju veliku popularnost u Europi i Americi.

1999. godine Sharlee D’Angelo preuzeo je ulogu basiste, a Daniel Erlandsson postaje i službeni bubnjar benda. Nakon toga izdaju album “Burning Bridges”, a ubrzo zatim i live album “Live Burning Japan 1999.” u početku limitiran za japansko tržiše, no kasnije zbog zahtjeva obožavatelja i u ustatku svijeta. Na “Burning Bridges” Arch Enemy se pokazuju u znatno melodičnijem svjetlu. U studenom 2000. godine u bend dolazi Angela Gossow.

Prvi album s novim vokalom bio je “Wages of Sin”, izdan 2001. godine. U prosincu iste godine Arch Enemy nastupaju zajedno s Slayer i Motorhead na “Japan’s Beast Feast 2002” .

Album “Anthems of Rebellion” izlazi 2003. godine i donosi određene inovacije poput dvoglasnog pjevanja da bi u studenom sljedeće godine objavili EP “Dead Eyes See No Future” koji uključuje live snimke i covere pjesama bendova Manowar, Megadeth i Carcass.

U lipnju 2005. završava snimanje njihovog šestog studijskog albuma “Doomsday Machine”

Od srpnja 2005. do ožujka 2007. godine Christopher Amott izbiva iz benda, a mijenjaju ga Gus G. i Frederik Akesson, nakon čega ulaze u studio kako bi započeli snimanje novog albuma s producentom Fredrik Nordstromom koji je producirao bendove poput In Flames i Soilwork.

Sedmi album Arch Enemya “Rise of the Tyrant” izlazi u rujnu 2007. godine u Europi i Americi, a već u  ožujku 2008. godine snimaju live DVD u Japanu “Tyrants of the Rising Sun” te kao headlineri sviraju niz koncerata po cijelom svijetu.

Cijene ulaznica: 160kn u pretprodaji, 190 kn na dan koncerta. Ulaznice potražite na prodajnim mjestima: Integral (pothodnik), klub Boogaloo, Caffe bar Runa, Planet Music, Eventim www.eventim.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*