Archie Bronson Outfit na INmusic festivalu

inmusic Festival28. – 30.06. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Archie Bronson Outfit nakon šest godina vraćaju se na INmusic festival.

Naime, britanski indie-blues-rock trio već je nastupiao na prvom izdanju festivala. Glazbeno donose šaroliki spoj popa, noisea, eksperimenata i neočekivanih gitarskih egzibicija. Do sada su izdali tri albuma: Fur (2004), Derdang Derdang (2006) i Coconut (2010).

Band je u početku uglavnom svirao po lokalnim klubovima i pubovima u zapadnoj Britanijino nakon što su napustili rodni Wiltshire i otišli u London, zamijetila ih je izdavača kuća Domino Records (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys) koja im je izdala debi album Fur 2004. godine.

U travnju 2006. godine izašao je drugi album Archie Bronson Outfita Derdang Derdang, čiju produkciju potpisuje Jacquire King, producent koji je surađivao i s drugim poznatim glazbenicima kao što su Tom Waits ili Kings of Leon.

Treći album, Coconut, ugledao je svjetlo dana 2010. godine, te pokupio izvrsne kritike NME-a, Drowned in Sounda i Moja.

Archie Bronson Outfit pridružuju se line upu INmusica, koji do sad uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Dry the River i mnoge druge. Festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*