Bijenale industrijske umjetnosti Labin

labin art express bienalle02.03. – 30.09. Labin
Nakon uspjeha pilot izdanja Bijenala industrijske umjetnosti (Industrial Art Biennale – IAB), ove će se godine održati prvo redovno Bijenale na kome će sudjelovati više od 80 vrhunskih suvremenih umjetnika iz cijelog svijeta, a centralni će događaj biti izložba jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, njemačkog majstora Josepha Beuysa.

Otvorenje IAB-a 2016 održat će se 2. ožujka na labinskom Pijacalu, na Dan rudara i 95. obljetnicu Labinske republike, a trajati će do 30. rujna 2016.

Kreatorica i kustosica međunarodnog programa Bijenala industrijske umjetnosti je barunica Lucrezia De Domizio Durini, dok je Branko Franceschi kustos hrvatske selekcije.

Cilj Bijenala da sa suvremenom umjetnošću (sa)živi čitav grad pa će zato umjetnička dijela biti postavljena, osim u Gradskoj galeriji Labin, Narodnom muzeju Labin, novom izložbenom prostoru na Pijacalu, KuC-u „Lamparna“ i Gradskoj knjižnici, i na drugim javnim i privatnim prostorima u gradu: Domu zdravlja, školama, bankama, trgovinama, hotelima, kafićima, restoranima, te ulicama i parkovima grada.

više informacija uskoro >>>


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*