Bitke na Neretvi u Laubi

23. ili 24.02. 19:00 Lauba, Zagreb
Zagrebačka umjetnička skupina Bacači sjeniki pozivaju sve koji nisu imali priliku 187. g prije Krista, pa onda 1942., 1967, 1969. ili 1992. poslije Krista boriti se na Neretvi, da ne propuste svoju povijesnu šansu!

Natpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl “Bitka na Neretvi” je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.

Autor koncepta i redatelj: Boris Bakal
Dramaturginja predstave: Anja Pletikosa
Scenograf predstave i koautor: Leo Vukelić
Izvođači radova: Boris Bakal, Leo Vukelić
Autor glazbe i zvučnih slika: Tomislav Babić
Kostimografkinja: Ivana Bakal
Video oblikovanje: Vedran Senjanović
Oblikovanje plakata: Ivan Klisurić
PR: Vesna Mačković
Produkcija: Bacači Sjenki
U suradnji s Kulturno-informativnim centrom Zagreb, Zagrebačkim kazalištem mladih te Kućom za ljude i umjetnost LAUBA

Podrška projektu: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Posebna zahvala obitelji Kalogjera.

Izvedbe: 23. i 24. veljače u 19 h

Lauba, kuća za ljude i umjetnost, Baruna Filipovića 23a

Cijena: Predstava je dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a svaki posjetitelj ovisno o zadovoljstvu primljenim sadržajem i vlastitom životnom standardu pri izlasku određuje iznos koji donira.

Rezervacije: bacaci.sjenki@gmail.com


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*