Bliži se nastup Pennywisea

Pennywise u Zagrebu06.02. BOOGALOO (Zagreb), vrata: 20h, koncert: 21:00h
Kao što smo već pisali, dirty old BOOKING u Zagreb dovodi melodični skate punk/hardcore sastav PENNYWISE.

Nakon prošlogodišnjeg koncerta NOFX u Rijeci, ovaj puta gostovanje će se odigrati u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Pennywise su osnovani još 1988. godine u Hermosa Beachu u Kaliforniji. Zanimljiv je podatak kako iz iste regije dolaze tri najutjecajnija kalifornijska sastava: Black Flag, Circle Jerks i Descendents.
Pennywise su prva dva EP-a izdali za manje poznati Theologian Records, da bi 1991. izbacili prvi album na Epitaph Records što ih je i približolo široj publici. Bend je zajedno sa stilskim istomišljenicima, uz gore navedenim NOFX te Offspring, Rancid, Bad Religion zasjeo na vrh tad vrlo popularnog žanra. Prvi album uzima se kao jedno od najvažnijih izdanja melodičnog hardcore punka, a hit Bro Hymn često se vrti na skate punk feštama.

Sredinom ’90.-ih godina melodični hardcore punk lagano klizi u mainstream, no PENNYWISE odbijaju prijeći na veliku izdavačku kuću. About Time postaje još jedan nezavisni hit završavajući na 96. mjestu Billboardove top liste. Iste godine bend je zadesila i smrt basiste Jasona Thirska, no ekipa nastavlja s radom, a na mjesto basiste vraća se Randy Bradbury. Uskoro izlazi Full Circle posvećen Jasonu, a njemu u čast je ponovo snimljena i Bro Hymn (Tribute).

Popularnost i utjecaj Pennywise zbog svega raste te postaju jedan od najznačajnijih nezavisnih punk bandova. Prodali su preko 3 milijuna nosača zvuka, odsvirali nekoliko tisuća koncerata širom svijeta, njihove pjesme se vrte u mnogim skateboard/BMX video filmovima, spotovima i video igricama.

Bend je 2009. godine napustio Jim Lindberg a na njegovo mjesto iz Ignitea dolazi Zoli Teglas.
Osim PENNYWISE nastupit će i dva domaća sastava kao zagrijavanje.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 130 kuna možete kupiti na slijedećim prodajnim mjestima:

dirty old SHOP (Tratinska 22),
PUNKT 13 (Ilica 14) ili naručiti poštom preko www.dirtyoldempire.com te putem sustava Eventim. Ulaznica će na dan koncerta biti 150 kuna.

Uz Pennywise Dirt Old Booking najavljuje

21.02.2011. ROTTERDAM SKA JAZZ FOUNDATION, Zagreb, KSET
16.03.2011. ZENZILE, Zagreb, KSET
15.05.2011. SLACKERS, Zagreb, KSET
14.-16.07.2011. DOF XII


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*