BLUES HARP FEST III

zagreb purgeraj usna harmonika festival21.01.-23.01.Purgeraj, Zagreb
Ovogodišnji Blues Harp Fest u Purgeraju ponovno traje dva dana uz nastup 12 usnoharmonikaša iz Hrvatske i susjednih zemalja.  Prvi dan festivala je u srijedu 21.03. pod nazivom „Harp Attack“, a cijena ulaznice je 20kn. Drugi dan, pod nazivom „Masters of Harp“, održati će se u petak 23.01. kada će cijena karte biti 30kn.Nakon Sonny Boy Williamsa i Junior Wellsa, treći po redu festival usne harmonike Blues Harp Fest posvećen je još jednom od velikih majstora ovog instrumenta, pokojnom Little Walteru!

Rođen kao Marion Walter Jacobs 1930. u Marksville, Lousiana, USA, bio je jedan od poznatijih likova posljeratnog bluesa. Temperamentni blueser iz Louisiane, iziritiran time da ga električne gitare uvijek nadglasuju, domišljato uzvraća istom mjerom i priključivanjem usne harmonike na pojačalo, po nekim svojim suvremenicima, zaslužuje epitet najboljeg blues glazbenika ikad. Njegov radikalan način sviranja i distorzirani zvuk inspirirali su mnoge harmonikaše poslije njega te u blues nasljeđe ostavili remek-djela…
Novost na ovogodišnjem izdanju festivala je radionica usne harmonike koju će zajednički voditi Neven Mijač i Krešo Oremuš. Radionica će se održavati u ponedjeljak 19.01. te u utorak 20.01. u klubu Purgeraj.

Priznanje hrvatskim majstorima usne harmonike je i poziv za nastup Tomislava Golubana na poznatom svjetskom blues festivalu u Memphisu (SAD) – International Blues Challenge 2009. u veljači ove godine.

program:

SRIJEDA
Jurica Hotko (Greenhouse Blues Band, Zagreb)
Krešo Domjančić (Friday at Six, Zagreb)
Bojan Bižić (Green Bullet, Zagreb)
Igor Djeke (Thee Knuckleheads, Vinkovci)
+ guest on harp: Damir Jazbec (Easywalkers, Slovenia)
+ special guest on harp: Krešo Oremuš
+ najbolji polaznici radionice usne harmonike
Support band: Small House Brown!

PETAK

Arsen Šegon  (Rijeka)
Predrag Lovrinčević (Harpoon Blues Band, Split)
Tomislav Goluban (Little Pigeons Forhill Blues, Zabok)
Krešo Oremuš (Small House Brown, Zagreb)
Neven Mijač (Telefon Blues Band, Zagreb)
+ guest on harp: Ljuba Đorđević (Blue Family, Srbija)
+ guest on harp: Matyas Pribojszki (Matyas Pribojszki Band, Hungary)
with Mike Sponza (Italy) on guitar!
Support band: Small House Brown!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*