Brendan Perry iz Dead Can Dance u Močvari

Brendan Perry Dead Can Dance26.03. Močvara, Zagreb
U Močvaru dolazi osnivač Dead Can Dance Brendan Perry na promocijskoj turneji za album „Ark“ koji opisuje kao povratak glazbenom izričaju Dead Can Dance.
Perry će uz hitove Dead Can Dance izvoditi i nove skladbe.

Brendan Perry, iako rođen u Londonu, ubrzo s obitelji seli na Novi Zeland gdje 1977. godine započinje svoju živopisnu glazbenu avanturu kao član punk rock benda The Scavengers. Nedugo potom ponovo seli, ovog puta u Australiju, gdje i osniva Dead Can Dance. Prvotno je bend bio zamišljen kao kvartet, međutim promjenom lokacije djelovanja u London, postaju duo kojeg sačinjavaju Brendan Perry i iznimnimno talentirana glazbenica nevjerojatnih glazbenih sposobnosti Lisa Gerrard. Dead Can Dance je bio bend toliko ispred svog vremena da se i dan danas ne mogu žanrovski klasificirati pa ih se opisuje kao: post punk sreće goth rock; mračni world music; eterična neoklasična glazba. Svoj glazbeni dom pronašli su u legendarnoj izdavačkoj kući 4AD, zajedno s ostalim glazbenim istomišljenicima poput This Mortal Coil ili Cocteau Twins te izdaju brojne albume koji su se prodali u preko 2 milijuna primjeraka.

Razlazom Dead Can Dance, Brendan Perry nastavlja s glazbenim radom. Kupuje 150 godina staru crkvu, Quivvy Church, smještenu u mjestu Belturbet na sjeveru Irske u kojoj do danas i živi i sklada. Godine 1999. izdaje prvi samostalni album Eye of the Hunter koji je odmah oduševio glazbene kritičare, ali i sve Dead Can Dance fanove. Album je ispovijed Perrya s raskošnim glazbenim orkestracijama kao i akustičnim dijelovima, a koji je na trenutke podsjećao na stvaralaštvo Nicka Cavea ili Leonarda Cohena. Na albumu se također našla i obrada pjesme Tim Buckleya „I Must Have Been Blind“.

Uoči i nakon koncerta ide dejavu muzikfantastique slušaona prije i nakon koncerta (www.muzikfantastique.com)

upad u pretprodaji: 120 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 150 KN
Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim mjestima:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb;
Dallas, Masarykova 6,
Dancing Bear, Gundulićeva 7;
Dirty Old Shop, Tratinska 22;
Eventim ticket shop, Jurišićeva 2a;
eventim.hr,
Kovač, Masarykova 14;
Punkt13, Ilica 24;
Rockmark, Berislavićeva 13.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*