Chuck Prophet u KSET-u

AC/DC  TRIBUTE kset The Ballbreakers26.02. KSET, Zagreb
Chuck Prophet je još jedan od velikih američkih kantautora koji nikada nije gostovao u Zagrebu. Prava posalstica za sve ljubitelje americane i bliskih glazbenih izričaja, osobito kad se zna da je svirao u Green On Red.

Chuck Prophet je karijeru započeo 1985. godine kad se kao gitarist pridružio tada već etabliranim pionirima americane grupi Green On Red s kojom snima niz njihovih najznačajnijih albuma da bi pet godina poslije započeo iznimnu samostalnu karijeru. Uz objavljenih deset sjajnih samostalnih izdanja Prophet je tijekom protekla dva desetljeća pisao pjesme i za brojne druge autore (Solomon Burke, Heart, Kim Carnes, Peter Wolf), a iznimno je cijenjen i kao gostujući gitarist pa ga u takvoj ulozi nerijetko možemo čuti uz imena kao što su Warren Zevon, Jonathan Richman, Lucinda Williams, Bob Neuwirth, Kelly Willis, Aimee Mann, ili Jewel.

Njegov prepoznatljivi gitarski zvuk nastao pod utjecajem Alexa Chiltona i Keitha Richardsa konstanta je koju Prophet efektno inkorporira u folk, soul, blues ili jazz sazvučje, a premda je sam izabrao djelovanje iz sjene ni u jednom trenutku karijere nije bio upitan njegov status jednog od najvažnijih američkih kantautora zadnjih trideset godina.
http://chuckprophet.com/news/

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u. Na ulazu će koštati 60kn.
Ulaz se otvara u 20:00, a koncert počinje u 21:30


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*