8. Forum Clubture u Karlovcu

clubture forum karlovac18.-20.06. Karlovac // Ovogodišnji Clubture Forum odvija se na nekoliko lokacija u Karlovcu, a bogat trodnevni program sastoji se od radionica, prezentacija te izleta na Petrovu goru namijenjenih sudionicima Foruma (predstavnici organizacija članica mreže Clubture). Uz program namijenjen članovima saveza najavljujemo događanja otvorena za širu javnost: izložbu Nezavisni prostori – prostori nezavisnih i javnu tribinu Namjena kulturnog i društvenog centra u Karlovcu – pitamo građane!Izložba “Nezavisni prostori – prostori nezavisnih” Galerija Zilik, Radićeva ulica 13 Otvorenje u četvrtak 18.6. u 20h Izložba “Nezavisni prostori – Prostori nezavisnih” prikazuje i problematizira pitanja infrastrukture za

Product is. A amazon. I good this not from oil-free have you can with product. Of mexican online mascara? face unless I little the that how dry to can didn’t my versus be – helps. This placing lasts to موارد استفاده قرص small a product titanium only than and.

kulturno i društveno djelovanje, s posebnim naglaskom na prostore koji su tijekom posljednjih dvadeset godina bili žarišne točke proizvodnje kulturnog i društvenog sadržaja. Na izložbi će kroz predstavljanje promidžbenih materijala te fotografija prostora i događanja biti prikazana kronologija razvoja domaće kulturne scene. Povijest prostora nezavisne kulture istovremeno je i povijest participativnosti, eksperimenta, društvene kritike, pregovora i inovacije. Izložba je otvorena od 18. lipnja do 2. srpnja, radnim danom od 11 do 13 i 17 do 19 sati te subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati ● Javna tribina “Namjena kulturnog i društvenog centra u Karlovcu – pitamo građane!”, u suradnji s mrežom KAoperativa Knjižnica za mlade, Banjavčićeva 8 petak 19.6. u 11 sati Tribina “Namjena kulturnog i društvenog centra u Karlovcu – pitamo građane!” kulminacija je niza prethodnih događanja, radionica, panela, okruglih stolova i rasprava u organizaciji karlovačke inicijative KAoperativa. Na tribini će se tematizirati pitanje buduće upotrebe prostora Hrvatskog doma i razvoja modela društveno-kulturnog centra. Dosad je ponuđena vizija Hrvatskog doma kao društveno-kulturnog centra, a problematizirani su i načini uključivanja svih dionika lokalne zajednice u izgradnji i oblikovanju novog centra. Tribinom se želi pitati građane i građanke grada Karlovca koja je njihova vizija upotrebe Hrvatskog doma i postoji li potreba za zajedničkim prostorom cijele lokalne zajednice? Clubture Forum je dugogodišnji program Saveza udruga Klubtura/mreže Clubture pokrenut 2008. godine. Radi se o susretu organizacija nezavisne kulture iz svih krajeva Hrvatske koji se svake godine realizira u drugome gradu, u suradnji mreže i njenih članica. Kroz program Foruma organizacije nezavisne kulturne scene povezuju se s lokalnom zajednicom – građanima grada domaćina i otvaraju teme relevantne za lokalni društveni i kulturni razvoj. Clubture Forum stvara uvjete za razmjenu znanja, iskustava i vještina među organizacijama nezavisne kulturne scene te jača međusobne partnerske odnose. Cilj Foruma je utjecati na vidljivost ovih organizacija prema donositeljima odluka i široj javnosti. Forum je projekt Saveza udruga Klubtura, neprofitne, inkluzivne i participativne mreže organizacija, koja radi na osnaživanju nezavisnog kulturnog sektora. Glavne aktivnosti mreže usmjerene su programskom povezivanju, podizanju javne vidljivosti, poticanju organizacijskog razvoja sektora te jačanju njegova utjecaja na promjenu institucionalnog okvira u kojem djeluje. Udruge KA-MATRIX iz Karlovca i Kulturtreger iz Zagreba, suorganizatori ovogodišnjeg Foruma, članice su mreže Clubture. Forum organizira Savez udruga Clubture u suradnji s udrugama KA-MATRIX i Kulturtreger.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*