Cobra Skulls

 medika attack15.04. Attack, Zagreb
Nakon odličnih nastupa Nothington, Dear Landlord, RVIVR i Off With Their Heads u Attack iz Rena u Nevadi dolaze trenutno najzanimljiviji novi izvođač na Fat Wreck Records, Cobra Skulls.

Cobra Skulls su osnovani 2005. u “najvećem malom gradu na svijetu”, od kad su krenuli puniti podrume i garaže diljem jugozapada dok nisu privukli pozornost Red Scare Industries 2006. godine, za koje su izdali dva albuma te počeli privlačit pozornost diljem S.A.D.-a .
S vremenom je Fat Mike primijetio da ljuti punk bend s neklasificiranim zvukom koji istovremeno idolizira Bad Religion, Misfitse, The Clash i rockabilly pjesme Mikea Nessa svira naokolo, pa ih je brzo preuzeo i pomogao im da izdaju hvaljeni EP iz 2011. Bringing the War Home.
Kada je došlo vrijeme za debitantski dugosvirajući album na Fat Wreck Chords etiketi, ušli su u Motor Studios u San Franciscu (NOFX, Lagwagon, više-manje sve na Fat Wrecku od 90-tih) snimiti “Agitations”. Rezultat je 13 pjesama koje Fat Mike otad naziva “najboljim dosadašnjim albumom Cobra Skulls”. Riječima Devina: “Svaka pjesma ima jedinstvenu osobnost. Neke su brze, neke su srednjeg tempa… Neke pjesme zvuče kao da su pod utjecajem bluesa, rockabillyja, popa, a neke čak imaju i naznake jazza, funka i folka, ali u svim pjesmama je duboko ukorijenjen duh old school punka.”

Cobra Skulls poznati su po neprekidnim turnejama. Za početak promocije obišli su cijelu Sjevernu Ameriku s Nothingtonom, uključujući i Fest u Gainesvilleu. Nakon toga idu na put oko svijeta pokazati kako se kombinira punka, ska, blues, jazz i rockabilly.

Koncert će otvoriti garage punkeri Black Gust i punk rock projekt Kiper .

Vrata 21h, Koncert 21.30h, Upad 35 Kuna


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*