Dimensions festival 2012.

Dimensions festival 2012.06.-09.09. utvrda Punte Cristo, Štinjan, Pula
Organizatori Outlook festivala ove godine po prvi puta organiziraju Dimensions festival, s željom prezentacije underground house i techno glazbe iz cijelog svijeta, uz nove zanimljive pravce kao što je npr. deep dubstep.

Tako u Pulu dolaze neka od najtraženijih imena na svjetskoj elektronskoj sceni. Iako se radi o nešto manjem festivalu od Outlooka, impozantan broj izvođača i vrlo pozitivan odjek kod publike govori o tome da se Dimensions već sa prvim izdanjem namjerava ucrtati na kartu najkvalitetnjih festivala elektronske glazbe.

Dimensions ukazuje na DJe i producente koji stvaraju u gradovima kao što su Berlin i Detroit gdje je sve i započelo, uz naravno neizostavan novi UK zvuk.
Nekoliko eksluzivnih i vrlo poznatih imena dolazi iz Detroita, nastupaju Carl Craig presents 69 live, Moodyman, Theo Parrish i predstavnik mladih snaga Kyle Hall.
Zvuk kultnih berlinskih underground klubova kao što su Berhain, Panorama Bar ili Watergate predstaviti će Marcel Dettman, tu je i Ben Clock, resident berlinskog kluba Berhain od samog otvorenja 2004. godine.
Popis brojnih izvođača predvodi 22-godišnji Nicolas Jaar koji dolazi s live bendom, posljednje dvije godine napravio je pravu pomutnju na sceni zahvaljujući sofisticiranoj i svježoj glazbenoj produkciji.
Još jedan mladi genije moderne elektronske glazbe nastupiti će također u “live” varijanti, to je Four Tet, već godinama gost najboljih svjetskih
festivala. Od top elektronskih bendova, posjetitelji će moći čuti švedski Little Dragon koji predvodi izvrsna pjevačica Yukimi Nagano.

Domaćoj publici zasigurno će još jedan razlog za dolazak biti i nastup poznatog DJ Surgeona, kojeg se pamti i kao člana utjecajnih British Murder Boys.

 

Dimensions festival korisne informacije :
Početak : 13h, četvrtak 06. rujan
Završetak : navečer, nedjelja 09. rujna
Partiji na plaži: 13 – 20h
Tvrđava Punta Cristo : 19 – 06h
Partiji na brodu : dva puta dnevno
Cijena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regije : 650kn, http://www.ticketpro.hr
http://www.dimensionsfestival.com
http://www.facebook.com/DimensionsFestival


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*