DOK festival u Kamanju

08.-10.09. Kamanje
Ovogodišnji Dani općine Kamanje, odnosno DOK festival, uključuju za jedno malo mjesto bogat i šaren program koji spaja suvremenu i tradicijsku kulturu. Festival obuhvaća, zabavne, rekreacijske i programe za djecu a sigurno je najatraktivniji subotnji koncert na kojem nastupaju splitski TBF i Kozmodrum.

Prema riječima načelnika Općine Kamanje Damira Mateljana želi se “tradicionalni dernek svesti na nešto zanimljivije za različite skupine posjetitelja. Želi se od festivala dobre volje za ljude dobre volje, napraviti dugoročnu priču koja će dovesti posjetitelje”.

Festival otvara u petak u 15 sati nordijsko hodanje s nastupom karlovačkog glazbenika Milana Prše u središtu mjesta, nakon čega se program seli na plato iznad špilje Vrlovka kada će s početkom u 20 sati nastupiti kolektiv Studijo smijeha sa svojom stand-up predstavom. U 21.30 sati počinje cirkuska predstava “Vatreni šou Razbibriga”, a večer zatvara kazališni redatelj Mario Kovač u svojstvu DJ-a.

Sljedećeg dana, u 11 sati, održat će se u središtu Kamanja cirkuska predstava za djecu “Vivo sportivo”. DJ Mario Kovač i u subotu, s početkom u 14 sati, “pušta glazbu za vesele ljude”. U 15 sati počinje biciklijada s dvije rute – jednom od 10 kilometara i drugom od 33. Svakom sudioniku biciklijade, kao i nordijskoj hodanja, pripadaju porcija graha i festivalska majica. U 17 sati počinje cirkuska radionica za djecu, a u 17.30 DOK Run Kamanje – atletska utrka na devet tisuća metara. U 19.30 sati glumac Vili Matula nastupa s predstavom Münchausen, a nakon toga, s početkom u 22 sata, nastupaju splitski TBF. Poslije njih, od jedan sat ujutro nadalje, nastupa zagrebači Kozmodrum.

Nedjelja je predviđena za tradicionalno pučko veselje, vinski kutak, sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i program iznenađenja.

Kam? U Kamanje! – poziva direktor festivala Nikola Vukmanić posjetitelje sloganom festivala.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*