Drekka i The Magic Bum u Palachu

30.10. 21h Palach, Rijeka
Palach će kraj mjeseca drmati experimental cinematic / industrial noise /drone/ ambient zvukovi američkog projekta Drekka uz potporu lokalnog The Magic Bum.

Iza imena Drekka se krije Michael Anderson, glazbenik koji od 1996. stvara jedinstveni audiovizualni doživljaj. Njegovi nastupi podsjećaju na zvukove kinematografskih traka kao glazbena pratnja nedovršenih filmova. Glazba za sve one koji uživaju praznine popunjavati pratećim slikama. Domaća podrška je ujedno i prvi nastup glazbenika znakovitog imena, The Magic Bum. Za sebe kaže da pokušava slušati što više glazbe i užicati elemente i zvukove od raznih naizgled nepovezanih bendova i diskografskih kuća – od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova.

DREKKA (USA)
http://drekka.bandcamp.com/
http://drekkalivearchive.bandcamp.com/
Novi album “Ekki gera fikniefnum” što bi u prijevodu s islandskog značilo “Ne drogama” izdan je za DAIS records u limitiranoj naknadi od 300 primjeraka.Album je snimljen u Ghentu i Reykjaviku uz gostovanje Annelies Monsere, Thorir Georga, and Shane Butlera ( Quilt).
Za ljubitelje Nurse With Wound, Cindytalk, lovesliescrushing, Svarte Greiner and Coil.

THE MAGIC BUM (Rijeka)
drone/ noise/ soundscape/ ambient
Kada ne klošari na Venice Beach nivou u hit videoigri iz 1999., Tony Hawk’s Pro Skater 2, pokušava slušati što više glazbe i užicati elemente i zvukove od raznih naizgled nepovezanih bendova i diskografskih kuća – od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova, od Warp Records i Werkdiscs do Profound Lore-a i Neurota pa natrag od Sunn O))) do Aphex Twin-a, stvarno je neodlučan, ali opet zvukovno poseban, misteriozni kolektiv probisvijeta zvan The Magic Bum.

ulaznice: 25/35kn

pretprodaja ulaznica: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), sustav Entrio.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*