Ed Kuepper & Jeffrey Wegener na Vip INmusicu

3. i 4. 06.2008. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Ed Kuepper, originalni gitarist i jedan od osnivača pionira australskog punka, grupe The Saints s bubnjarom Jeffreyjem Wegenerom nastupa na VIP InMusic festivalu.

Ed je zajedno s Chrisom Baileyjem 1975. oformio grupu The Saints s kojom je snimio dva kultna albuma – ˝(I’m) Stranded)˝ i ˝Eternally Yours˝ da bi nakon toga osnovao The Laughing Clowns s kojima se, na ukupno četiri izdanja, okrenuo tišem, eksperimentalnijem, jazzy zvuku. Godine 1985. je na čuđenje fanova čistim pop albumom ˝Electric Storm˝ započeo solo karijeru koju uz mali prekid njeguje do danas.

1993. i 1994. osvojio je nagradu Aria koja se dodjeljuje najboljim nezavisnim australskim kantautorima, a ’92., ’95., ’96., ’97. i ’98. za istu je bio nominiran. Stoga ne čudi da se Ed Kuepper smatra za jednog od najtalentiranijih i najplodnijih autora 90-ih. Mali iskorak iz solo voda Kuepper je napravio početkom 90-ih kada je, očito isprovociran činjenicom da Chris Bailey cijelo desetljeće djeluje pod imenom The Saints, osnovao grupu The Aints koja je zvukom vukla prema žanru koji je tek bio u nastajanju – grungeu. Inat je trajao kratko i Kuepper je ponovno zaplivao plodnim solo vodama, pa je u četiri godine snimio čak devet albuma. Nekoliko zadnjih godina Kuepper se bavi i snimanjem glazbe za radio-drame i eksperimentalne filmove. Naziv njegovog posljednjeg studijskog albuma ˝Jean Lee And The Yellow Dog, Part 2˝ – na kojem gostuju neki stari i utjecajni prijatelji poput Jeffreyja Wegenera (Laughing Clowns), Petera Oxleyja (Sunnyboys), Warrena Ellisa (Dirty Three, Grinderman, Nick Cave & the Bad Seeds) i Chrisa Baileya (The Saints) – preuzet je iz stvarne australske povijesti. Ed Kuepper se nikada nije profilirao među širim slušateljstvom, ali je iznimno cijenjen među publikom koja je spremna istraživati glazbu van radijskih top ljestvica, te među kolegama glazbenicima – što na kraju potvrđuje i poziv Nicka Cavea. Ed Kuepper i Jeffrey Wegener nastupit će na Vip Stageu isti dan kada i Nick Cave & The Bad Seeds!

www.thekuepperfiles.com

www.myspace.com/edkuepper

Festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kn. Ulaznice za Vip INmusic u prodaji su u svim Vip centrima.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

300 kn – 28.1. – 28.02.2008.
350 kn – 29.2. – 29.04.2008.
400 kn – 30.4. – 02.06.2008.
*na dan festivala ulaznica je skuplja za 50 kn

Generalni sponzor festivala Vipnet svojim je korisnicima omogućio rezervaciju ulaznica putem Vip SMS-a ili Vodafone live! mobilnog portala, čime se ostvaruje popust od 50 kuna pri njihovoj kupnji u Vip centrima.

Sve informacije o festivalu možete provjeriti na službenoj stranici festivala www.vipinmusicfestival.com

Cone back process one the my remembered up usual way haven’t it used this thick done. Not great using purchasing.