Eric Sardinas ponovo u Zagrebu

sardinas eric koncert zagreb12.11. Boogaloo, Zagreb
Nakon gotovo dvije godine Eric Sardinas ponovo stiže u Zagreb.
Eric se zagrebačkoj publici dopao još prilikom prvog posjeta Zagrebu 2004-te godine. Nakon giga pronio se glas o odličnom blues – rock showu u dvorani Pauk. Od tada je Sardinas nekoliko puta pohodio rasprodane zagrebačke klubove tako da će ovo biti još jedna prilika za vidjeti “najžešći blus performans na planeti”.

Eric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja. On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil. Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta sa fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni. Nije naodmet spomenuti i njegovu vizualnu pojavu zbog koje prve redove na koncertima ispunjavaju mlade dame. Sardinas je prošao sve, od sviranja akustične gitare po američkim ulicama, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 3 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaia i jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima. Usporedbe sa legendarnim Jonhy Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimi Hendrixom samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima “Treat Me Right”, “Devil’s Train” i “Black Pearls” koje je snimio uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja.

Ulaznice za koncert Erica Sardinasa možete naći u pretprodaji po cijeni od 120 kuna na slijedećim pretprodajnim mjestima:
Boogaloo klub – Vukovarska 68,
CD shop Dancing Bear – Gundulićeva 7,
Integral – Pothodnik,
CD shop FreeBird – Tratinska 50,
Music centar – Zagorska 60,
Nova Glazbala – Hondlova 2,
Mega Muzika – Vlaška 48,
Planet Music – Ilica 47,
Gitarski centar – Ilica 89,
TMS music shop – Jurja Žerjavića 7
i na svim prodajnim mjestima u sistemu eventima www.eventim.hr

Ukoliko se ulaznice ne prodaju u pretprodaji na ulazu će stajati 140 kuna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*