ambien used as antidepressant buy ambien online ambien taken off market

is ambien expensive buy zolpidem online can i take zyrtec d and ambien

para q sirve pastilla tramadol tramadol 50mg taking tylenol and tramadol together

side effects from alprazolam xanax buy xanax is xanax tested in drug tests

para k sirve ketorolaco con tramadol buy tramadol cod tramadol 50mg for cats side effects

50 mg tramadol equal to oxycodone buy tramadol online no prescription what is a normal tramadol dosage

soma intimates manager salary soma online the deli board soma

klonopin and oxyelite pro generic klonopin does klonopin cause vivid dreams

buy zolpidem Austin buy ambien order zolpidem Fargo

valium identifier diazepam 5mg taking valium and viagra

Fanzini na Udaru 2017.!

foxiinfoshop_transp04.10.2017. 17:00 Infoshop//MUZA//Haulikova 22
Osim koncertnih događanja na maloj sceni Hrvatskog doma u prostoru MUZA-e otvorit će se izložba fanzina uz projekciju filma o talijanskoj hardcore punk sceni 1980-ih.a kao popratni program izložbi održat će se otvorena radionica izrade fanzina.

Otvorenje izložbe je 4. listopada od 17:00 sati, a uz predstavljanje i domaćih fanzina koji su obilježili 1980.-te godine održat će se projekcija dokumentarnog filma Italian hardcore punk scene 1980.-89. i radionica izrade fanzina pod vodstvom Pavla Kocanjera.

Fanzini su oblik nezavisnog izdavaštva vezani za pojedine subkulturne scene, a iz njih je obično stajala jedna osoba ili tek manja grupa istomišljenika. U “vremenu prije interneta” fanzini su bili gotovo jedino sredstvo informiranja o događanjima na sceni, kanal za povezivanje i komuniciranje između aktera. Sa sadašnjeg gledišta imali su značajan utjecaj na društvo i zauzimaju posebno mjesto na nezavisnoj kulturnoj sceni. Izložba će tematizirati odnos između fanzina i glazbene scene vraćajući njihovo mjesto komunikacije u današnjoj situaciji kad je gotovo sva komunikacija okrenuta internetskim društvenim mrežama.
U okviru ovog dijela programa KA-MATRIX organizira radionicu izrade fanzina na koju se mogu uključiti svi zainteresirani, a tijekom koje će se napraviti festivalska tiskovina koja će kasnije biti distribuirana za vrijeme večernjih programa. Radionicu će voditi karlovački fotograf i višegodišnji suradnik na festivalu, Pavle Kocanjer.

Dokumentarni film Angela Bitonta, Giorgia S. Senesia i Roberta Sivilia Italian hardcore punk 1980.- 1989. govori o talijanskoj nezavisnoj kulturnoj i aktivističkoj sceni. U filmu je obrađen uspon talijanske scene u 80-ima koji uključuje klubove, sastave, izdavaštvo, odnose između aktera o čemu pričaju najvažniji akteri tih zbivanja kao što su Raw Power, Wretched, Negazione, CCM, Indigesti, Kina, Peggio Punx, Impact, Upset Noise. U 80-ima je na domaću ali i općenito nezavisnu europsku kulturnu scenu uvjetovala vrlo snažna talijanska mreža klubova, nezavisnih izdavača, etiketa i fanzina te glazbenih, umjetničkih i aktivističkih grupa. Fanzini kao G.D.H.C. i Attack, a osobito T.V.O.R. utjecali su na mnoge koji su prve izdavačke korake upravo imali kroz pripremu, tiskanje i distribuciju fanzina.

Udar groma 2017. realizira se uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca, pomoć Karlovačke pivovare, restorana Vami i udruga Infinitum i medijsko pokroviteljstvo Kaportala, Radio Studenta, PLANet magazina, perun.hr i Maldoror Metal Boxa.

Više o ovogodišnjem festivalskom izdanju potražite na Facebook eventu:

Ako želite više informacija o festivalu i popratnim događanjima molimo da nas kontaktirate na mail info@ka-matrix.hr ili mobitel 095 444 6880.
Akreditacije za novinare molimo i dalje slati na isti mail udargromafestival@gmail.com.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*